Поли Генова: Евровизия е приключение за мен


Поли Генова: Евровизия е приключение за мен

Българският представител в Евровизия 2016 Поли Генова определи второто си участие в престижния песенен конкурс като истинско чудо, което не е очаквала. Това тя сподели по време на официалната пресконференция на българската делегация, която се проведе късно снощи в Стокхолм.

"Евровизия не е просто концерт и телевизионно шоу, а огромно музикално събитие и приключение за мен. През 2011 година в Дюселдорф бях по-млада и не толкова уверена. Тогава за първи път стъпих на толкова голяма сцена пред 30 000 души в залата. Пет години по-късно съм различна, защото през това време преминах през много предизвикателства. Сега наистина знам коя съм и накъде вървя.“ – каза Поли Генова.

На срещата с чуждестранните журналисти тя бе придружена от ръководителя на българската делегация за Евровизия Йоана Левиева-Сойър, композиторите Бирослав Миланов и Йоаким Персон и шведската хореографка Амбра Сучи.

Композиторите на "If love was a crime" за първи път разкриха пред медиите историята около създаването на песента.

"Имах щастието да работя с Поли през 2011 година за нейното първо участие в Евровизия с „На инат“. Тя ми се обади ме попита дали смятам, че за няколко дни можем да направим още една добра песен. Отговорих й, че веднага трябва да дойде във Виена, където работя. Така започнахме проекта, а след това го завършихме в София. Три часа преди да изтече кройният срок бяхме готови.“ – разказа Борислав Миланов.

Иновативният костюм на Поли Генова, към който медиите проявиха силен интерес, ще подсили внушението на песента. Зад идеята за неговото създаване стои дизайнерката Антония Попова, а светлинните ефекти са дело на български професионалисти от филмовата индустрия.

"В този костюм се чувствам като посланик на светлината и любовта. Много е ефектен и необичаен, но аз мога да поемам рискове, защото имам силна интуиция.“ – призна Поли.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама