Поли Генова се превръща в грозното пате


Поли Генова се превръща в грозното пате

Една от най-любимите приказки на децата и техните пораснали родители, оживява като вълшебен мюзикъл на сцената на столичния "Модерен театър” на 25-ти и 26 април. Чудната история на грозното патенце идва при своята публика на крилете на музиката, танците и думите, които карат мечтите да се превръщат в истини.

Поли Генова се впуска в най-новото си сценично приключение и надява сивия пух на главния герой в спектакъла. Нейното „грозно патенце” ще мине през целия трънлив път на своите превъплъщения, за да се срещне с доброто и злото, с вярата и отчаянието, истината и илюзиите и да се превърне в красив бял лебед.

В годината, когато отбелязваме 210 години от рождението на великия разказвач Ханс Кристиян Андерсен, „Грозното пате” долита на българска сцена, за да напомни, че да си различен не е престъпление. Мъдростта на писаното слово - че всеки е красив по своему и заслужава да бъде ценен, е посланието към днешните деца и техния полет на мечтите.

Музиката на „Грозното пате” е създадена от композитора Марио Балтаджиев, автор на един от най-популярните и обичани мюзикъли у нас - „Аладин”. Режисурата на приказният спектакъл е поверена на Надя Асенова, а либретото и текста на песните са дело на Иван Ангелов. Хореографията е на Татяна Янева а невероятните костюми са дело на Антоанета Попова. Сценография- Кънчо Касабов.

На сцената на „Модерен театър” ще има много весели и по-малко тъжни моменти, остроумни приказки и шеметни танци в 80 незабравими минути. На сцената излизат Патка Сладка, Комшийка Червеношийка, Петела- Будилник, Британските гъсоци Хю и Грант, Пуяка-Кораб, Квачка Късокрачка, Котка Кротка, Братчетата Мрън и Гладен съм, Танца на стихиите и разбира се, много красиви лебеди. Специално за мюзикъла „Грозното пате”, актьорът Ненчо Балабанов, ще влезе в няколко „перушинести” роли.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама