Правят театрална постановка по "Игра на тронове"


Правят театрална постановка по "Игра на тронове"
Снимка: Facebook

"Игра на тронове" ще завладее и театралната сцена и нейната театрална адаптация вероятно ще бъде основна атракция в Уест Енд и на Бродуей през следващия театрален сезон, съобщи АФП.

Шоуто ще бъде открито през 2023 г. и ще изобрази ключово събитие десетилетие преди събитията в романите на Джордж Р. Мартин и разказани в хитовия телевизионен сериал.

Ще бъдат включени някои от най-известните герои от епичната история. Шоуто ще бъде оживено от британска двойка: драматургът Дънкан Макмилан и режисьора Доминик Кук.

"Продукцията ще представи история, съсредоточена около любовта, отмъщението, лудостта и опасностите от пророчествата, като в този процес ще бъдат разкрити тайни и лъжи, за които досега само се загатваше", се казва в изявление на автора.

"Семената на войната често се посяват по време на мир", каза Мартин. "И сега най-после можем да разкажем цялата история и на театралната сцена", заяви той.

Мартин каза, че започването на работа с Макмилън и Кук преди пандемията е било "удоволствие - и аз съм нетърпелив да се възобнови сътрудничеството ни. Нашата мечта е да доведем Вестерос до Бродуей, до Уест Енд, до Австралия... и в крайна сметка до всяка сцена близо до вас", добави той.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Шоу


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама