"Приказка за Моцарт и Малкия Ото" - класически концерт за деца


"Приказка за Моцарт и Малкия Ото" - класически концерт за деца

Обичате ли Моцарт? Предполага се ясен и недвусмислен отговор. Ясните и недвусмислени неща са обаче често съмнителни. Моцарт е някак над въпросите, над харесването и дори изглежда над обичта. Моцарт ни разкрива какви сме и заедно с това ни утешава, че сме такива. Рикардо Мути каза в едно интервю: „Моцарт е доказателството, че Бог съществува”.

С "Приказка за Моцарт и Малкия Ото” Фортисимо Фамилия стартира новия цикъл музикално-образователни концерти, посветени на великите композитори. Новата серия от концерти, които ще срещнат децата и техните родители с известни композитори и любими музикални шедьоври, ще направи своя дебют на 1-ви ноември в зала „България” в 11:30 ч.

Първата музикална среща ще бъде с Волфганг Амадеус Моцарт, а Ото ще разкрие неподозирани тайни и интересни факти от творчеството на гениалния композитор. Герасим Георгиев – Геро и Станимир Гъмов ще са домакини на музикалното приключение, което ще се случи под виртуозното „ръководство” на световноизвестния диригентът Максим Ешкенази.

В концерта са включени някои от най-популярните творби на Моцарт, както и музикални пиеси, създадени специално за деца – „Малка нощна музика”, Концерт за пиано №21, Симфония №40, Концерт за обой, Концерт за валдхорна №2, увертюра из операта "Вълшебната флейта" и из операта "Отвличане от сарая", Серенада за духови инструменти.

***

Близо 30 концерта са включени в програмата на третия сезон на Фортисимо Фамилия. В продължение на 8 месеца малките почитатели на класическата музика ще имат вълнуващи срещи с музикалните инструменти и ще станат свидетели на изпълни с любов, съревнования и неочаквани обрати рицарски истории.

Музикално-образователните концерти представят по достъпен начин класическата музика.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама