Произведени за щастие


Произведени за щастие
Снимка: ПР

На 7 и 8 декември от 19:30 часа в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на "Произведени за щастие". Това е най-новият проект на носителите на награда ИКАР за съвременен танц и пърформанс за предходното си съвместно представление, shamebox, Ива Свещарова и Вили Прагер.

"Произведени за щастие" е коментар по една на пръв поглед приемана за безвъпросна тема, която обаче е много актуална и важна за съвременния свят: щастието. За да подготвят своето "щастливо шоу", Ива Свещарова и Вили Прагер проучват много от популярните днес наръчници, тестове, сайтове за измерване на щастието, документални филми и научни доклади.

От тях научават, че освен емоционално състояние, щастието се е превърнало и в продукт за консумация, с много ясен образ и формула. Популярното разбиране гласи, че всички знаят какво е щастие и то означава едно и също за различните хора. Както и че стремежът към него е водещ стимул в живота на абсолютно всяко човешко същество. А редица гуру-и-учители по щастие учат, че постигането му е въпрос на конкретни практики.

На сцената Ива Свещарова и Вили Прагер се заемат със задачата да произведат щастие. Но не в "7 стъпки", а в едночасов сеанс. За целта са екипирани с топки против стрес, шампанско и други приятни, стимулиращи средства.

За реализацията на "Произведени за щастие" Ива Свещарова и Вили Прагер за пръв път си партнират с драматурга Ивана Ивкович от BAD Company – една от най-известните и наложени независими театрални трупи в Хърватска. Автор на музиката е композиторът Емилиян Гацов-Елби, познат на публиката с работата си за повече от 70 танцови и театрални представления, филми и други проекти. Осветлението е на сценографа Ралица Тонева, а за графичния дизайн и костюмите се е погрижил Георги Флоров.

И всички те съблазнително приканват:

"Пристъпете смело напред, дами и господа!

Присъедините се към нас за най-щастливото шоу на Земята!

Усетете отблизо магията и интимността, докато нашите артисти рискуват всичко за вас!

Ива Свещарова! В пълния й блясък, готова за сладко-бодливи изненади!

Вили Прагер! Танцуващият без предпазна мрежа!

Повелители на мускулите, зъбите и рогата!

Щастливи животни! Наелектризиращо!

Бодлив кактус във вълшебна кутия!

Смеещият се Буда, който ще ви разтресе коремите и гарантирано ще ви докара до безсъние!

Музика, която ще накара ушите ви да греят от вълнение!

Утолете жаждата си за зрелищно щастие !

Смейте се! Плачете! Крещете!

Ние просто искаме да сте щастливи!"

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама