Първият онлайн литературен сериал разказва за корона апокалипсиса


Първият онлайн литературен сериал разказва за корона апокалипсиса
Снимка: ПР

Стартира онлайн проектът "До последен зъб" - пост-апокалиптичен роман на серии, чието действие се развива в София през 2020, малко след началото на Епидемията. Всяка неделя вечер, в 20:00 часа, нова глава от книгата ще се публикува в интернет на сайта doposledenzub.com като към текста на всеки епизод е визуализиран с черно-бели комиксови илюстрации.

"До последен зъб" е представен със следното описание: "Никой не знае какво се случва със света, но нещата видимо не отиват на добре. Няколко изгубени души са случайните оцелели, които бродят немили, недраги и безкрайно изплашени по улици, покрити с трупове и обитавани от уродливи същества. Смъртта дебне иззад всеки ъгъл. Няма място за шеги, но въпреки това, типично по български, те се смеят. Дали това е началото на края или краят вече е дошъл? Ще изгрее ли светлина, ако продължат да пълзят през тунела? Всяка следваща седмица, ще разкриваме малко по малко историята. Глава по глава, епизод по епизод и така… до последен зъб!".

Автор на "Последен зъб" е Тео Чепилов, преди години нашумял с култовите градски истории в книгата "Ситуация след ситуация", който също така е един от създателите на "Под прикритие", "Домашен арест" и "Дъвка за балончета".

'"До последен зъб" се роди в главата ми като мрачна фантазия тип най-лош възможен сценарий", разказва Тео, "Крайният резултат е микс от няколко западни сай-фай жанра в нещо родно и уникално. Не е сайбър пънк - това е панелен пънк!".

Продуцент на онлайн проекта е Кирил Христов, а илюстрациите са дело на Стефан Стоев.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама