Ралф Xьогер: За виното на Стинг и работата с него


Ралф Xьогер: За виното на Стинг и работата с него

Ралф Xьогер, търговски и маркетинг директор на Tenuta II Palagio, тосканският дом на Стинг и съпругата му Труди, дойде за първи път в България специално за SPRING WINE TASTING.

На виненото изложение той изнесе майсторски клас, по време на който запозна присъстващите с вината на известния музикант, които вече се предлагат в отбрани български магазини и ресторанти.

Стинг и Труди купуват имението Tenuta II Palagio преди 15 години, но им отнема много време, за да го превърнат в това, което е в момента - уютни вили, които се отдават под наем, великолепни градини, а също така и производство на мед, зехтин и разбира се, вино.

Ралф Хьогер е от Дъблин и работи за известното семейство от 5 години. Той е племенник на музиканта Боб Гелдоф, който му помага да се свърже със Стинг, макар че му отнема време да го убеди, че има нужда точно от него, за да му помогне да развие производството си на вино.

Той даде специално интервю за iWoman, в което ни разказа повече за работата си със Стинг и съпругата му.

Това е първото ви гостуване в България, какво знаете за страната ни?

Ако трябва да съм откровен, не много, но бих се радвал да науча повече. Вече опитах виното ви и е доста приятно.

Какво е да работите със Стинг, който е един от най-известните музиканти?

Удоволствие. Той всъщност е много нормален и земен човек, не е типичната звезда. Труди е движещата сила зад винарския им бизнес. Тя е пълна с енергия, винаги иска нещата да са на върха и ме мотивира да преследваме целите ни. Страхотно е да се работи с нея.

Колко време прекарват в имението?

Обикновено около 2 месеца годишно. През февруари той идва с групата си, за да работят по нови парчета в звукозаписното студио, което се намира в Tenuta II Palagio. Целият август пък прекарват в компанията на семейството и приятели си, пиейки вино и веселейки се. Труди е по-общителна и обича забавлението, докато Стинг понякога предпочита просто да отиде в студиото и да се занимава с музика.

Кое е любимото вино на Стинг?

Sister Moon.

А вашето?

Casino delle vie, тъй като според мен най-добре показва какво качествено вино можем да правим.

Колко бутилки произвеждате годишно?

От имението 50 000 бутилки, но също така имаме партньорство с друга винарна, с която стигаме до 100 000.

Три думи, с които бихте описали виното?

Удоволствие, музика и приятелство.

Защо трябва да пием вашето вино?

Защото е най-доброто. Вината ни са по-меки и елегантни, което е характерно за тосканските вина. Качеството е страхотно и е в средната ценова категория.

Ще занесете ли българско вино на Стинг и съпругата му?

Да, той е фен на червеното, а Труди на розето, така че мога да им взема по една бутилка, за да го пробват. За него съм харесал едно мерло - Домейн Бойар Платинум.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама