Раздадоха Американските музикални награди


Раздадоха Американските музикални награди
Снимка: Getty Images/Guliver

Призът "Артист на годината" на Американските музикални награди отиде при 23-годишната певица Ариана Гранде, чийто последен албум "Dangerous Woman“ се радва на значителен успех.

Отличията бяха раздени вчера на церемония в Лос Анджелис.

Рапърът Дрейк, който беше номиниран в цели 13 категории, си тръгна с 4 награди - за любим рап/хип-хоп изпълнител, любим рап/хип-хоп албум за "Views", любима рап/хип хоп песен за "Hotline Bling" и любима соул и R&B песен за "Work" с Риана.

Отличие спечели и певицата Селена Гомес, която беше обявена за любим изпълнител в категорията на дамите. Наградата идва, въпреки че тя прекрати турнето си през август заради здравословни проблеми. Певицата влезе в клиника, за да се лекува от депресия и безпокойство. От сцената тя отправи силно послание към феновете си.

"Искам да благодаря много на феновете си, защото вие сте толкова лоялни и не знам какво съм направила, за да го заслужа. Ако се чувствате съкрушени, не трябва да оставате така. И независимо дали ме ужаважате или не, трябва да знаете, че ме е грижа за хората. Благодаря ви много за това."

В категорията за най-добър нов изпълнител призът отиде при Зейн Малик, който миналата година напусна групата One Direction.

Стинг получи приза за цялостно творчество. Той отправи критика към някои от вижданията на новия президент Доналд Тръмп. Въпреки че музикантът не се обърна директно към Тръмп, в речта си при приемането на отличието той засегна теми като приемствеността в американското общество, неговата разнородност и многообразие на култури, които са част от него. "Смес от култури, ритми и страст са нещата, които правят тази държава най-великата на света“, каза Стинг. Той посочи също, че рокендрол музиката "винаги е била отворена към всякакви цветове в духа на приемствеността и приобщаването“.

Групата Green Day също изрази простестта си срещу новия президент на САЩ. По време на своето живо изпълнение на песента си "Bang Bang“ рокерите скандираха слогани като „Не на Тръмп! Не на ККК (Ку-клукс-клан)! Не на фашистки САЩ!“.

Посмъртно отличие беше връчено и на музикалната легенда Принс, който почина внезапно през април. Награда взе неговата сестра Тика Нелсън. "Черен тийнейджър от Минеаполис, чиято цел е да наелектризира света – той имаше смелостта да бъде различен“, каза Нелсън в емоционална реч.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама