Раздадоха филмовите и тв награди на MTV без пищна церемония, ето защо


Раздадоха филмовите и тв награди на MTV без пищна церемония, ето защо
Снимка: Getty Images

Без водещ и с предварително записани послания премина церемонията за филмовите и телевизионни награди на MTV - първото голямо шоу за връчване на отличия след началото на стачката на холивудските сценаристи, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

По време на излъчването имаше дълги рекламни блокове и кадри от миналия издания на това събитие.

"Писък 6" спечели наградата за най-добър филм в конкуренция с "Аватар: Природата на водата", "Черната пантера: Уаканда завинаги", "Елвис", "Не!", "Усмивка" и "Топ Гън: Маверик". В предварително записано видео убиецът Гоустфейс беше скромен: "Към всички фенове, които гласуваха, най-накрая отговорихте на въпроса ми: Кой е любимият ви страшен филм?".

Том Круз взе отличието за най-добър актьор във филм за "Топ Гън: Маверик", като надделя над Остин Бътлър, Флорънс Пю, Майкъл Б. Джордан и Кеке Палмър. В излъчено видео Круз пилотира самолет и благодари на феновете, като същевременно рекламира предстоящ епизод от поредицата "Мисията невъзможна".

За най-добро комедийно изпълнение бе отличен Адам Сандлър за "Мистериозно убийство 2", а " Писък 6" спечели в категорията за най-добър екранен бой, като Гоустфейс отново благодари на гласувалите: "Крайно време беше някой да оцени работата ми".

В телевизионните категории сериалът "Последният от нас" беше отличен от MTV за най-добро шоу, побеждавайки "Странни неща", "Белият лотос", "Сряда" и "Yellowjackets". Педро Паскал прие наградата и заяви, че той, актьорите и създателите на продукцията са солидарни със стачкуващите сценаристи. Паскал спечели приза и за герой на годината. Той също така раздели отличието за най-добър екранен дует с Бела Рамзи.

Джена Ортега взе наградата за най-добра актьорска игра в телевизионно шоу за участието си в "Сряда". Джоузеф Куин получи наградата за пробив за ролята в телевизионната поредица "Странни неща".

Шоуто на семейство Кардашиян беше обявено за най-добра реалити поредица.

Дрю Баримор, която трябваше да бъде водеща на тазгодишното шоу, отказа участие на живо в церемонията в знак на солидарност с протеста на Гилдията на сценаристите. Тя обаче беше предоставила много видеоскечове.

Заради стачката на сценаристите, MTV се отказа от провеждането на събитието на живо и от червения килим. Обичайно церемонията е в Санта Моника, щата Калифорния.

Актрисата Дженифър Кулидж беше удостоена с приза на МТV "Комедиен гений". Във видеопосланието си тя заяви заяви, че почти всички големи комедии започват от велики сценаристи. "Тази вечер стоя тук пред вас рамо до рамо с моите сестри и братя от американската Гилдия на сценаристите", каза тя в излъчения запис. Кулидж спечели също приза и за най-страховито изпълнение за ролята си в сериала "Белият лотос".

Наградата за най-добра целувка във филм отиде при Мадисън Бейли и Руди Панкоу от сериала "Outer Banks" на стрийминг платформата Netflix. За най-добър злодей във филм бе отличена Елизабет Олсън за "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта”, а Тейлър Суифт взе приза за най-добра песен за "Carolina".

Изпълнителката Селена Гомес беше наградена за най-добър музикален документален филм за проекта си "Selena Gomez: My Mind & Me".

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама