Раздадоха музикалните награди БРИТ (снимки + видео)


Раздадоха музикалните награди БРИТ (снимки + видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Хип-хоп музикантът Stormzy и тепърва изгряващата звезда Дуа Липа станаха големите победители на тазгодишните музикални награди "БРИТ", които се проведоха в сряда в концертната зала О2 в Лондон.

Рапърът от източен Лондон успя да грабне призовете и в двете категории, в които беше номиниран - "Най-добър британски солов изпълнител" и "Най-добър британски албум".

"Майка ми и цялото ми семейство са тук, направихме го!", каза развълнувано той в речта си на сцената на O2, докато взимаше втората си статуетка за вечерта.

Въпреки радостта от успеха си обаче, Stormzy не пропусна да отправи публично критиките си към министър-председателя на страната Тереза Мей и в. "Дейли мейл" заради пожара в "Гренфел Тауър", който миналата година отне живота на 71 души.

"Ей, Тереза Мей, къде отидоха парите за "Гренфел"? Какво? Мислеше, че просто ще забравим ли?", попита гневно лондончанинът, закривайки с изпълнението си церемонията.

Междувременно изгряващата британска звезда Дуа Липа също като Stormzy успя да се пребори за 2 от статуетките - за "Най-добра британска солова изпълнителка" и "Изгряващ артист". За разлика от рапъра обаче Дуа загуби във всичките останали категории, в които беше номинирана.

Сред останалите британски музиканти, които отнесоха вкъщи призове, бяха завърналата се на сцената банда Gorillaz - за "Най-добра британска група", Rag'n'Bone Man - за "Най-добър британски сингъл" - "Skin", Хари Стайлс - за "Най-добър видеоклип" и Ед Шийрън - за "Глобален успех".

От номинираните чуждестранни музикални артисти пък, лауреати станаха Кендрик Ламар, Лорд и Foo Fighters.

Един от най-запомнящите се моменти по време на церемонията по връчването на "британските "Грами"-та" обаче безспорно бе специалният трибют на бившия вокалист на Oasis Лиъм Галахар, който почете с изпълнението си жертвите от терористичната атака в Манчестър миналата година. И то едва седмица, след като заяви в интервю пред в. "Гардиън", че организаторите на "БРИТ" "могат да си го нач*кат, ако смятат, че той ще отиде и ще пляска на някой пълен идиот на сцената". Явно обаче Лиъм, чието его живее свой собствен живот, е преглътнал възгледите си предвид факта, че става дума за жители от родния му град.

За да почете загиналите си съграждани от кървавия атентат Лиъм бе избра да изпее акустична версия на песента "Live Forerver", която написва заедно с брат си през 2005 година. Текстът, изразяващ жаждата за живот, а не за смърт се оказа идеален за този специален момент на наградите, който беляза и кулминацията на вечерта в концертната зала О2 в Лондон.

"Сега не е моментът да плачем, сега е моментът да разберем защо" се оказа най-подходящата възможна забележка, дори и с политическия си привкус.

Чрез песента иначе скандалният Галахар показа на народа си, че хората, загубили живота си в Манчестър, ще живеят вечно умовете на онези, които ги познават.

#LiamGallagher performing ‘Live Forever’ at the BRIT Awards on February 21, 2018. 📹: BRIT Awards.

Публикация, споделена от Oasis World (@oasisworld) на

Припомняме, че трибютът се подготвяше тайно в продължение на седмици, като на сцената трябваше да се качи певицата Ариана Гранде, на чийто концерт всъщност се случи трагедията, довела до смъртта на 22 души, предимно деца. По-малко от ден преди церемонията обаче изненадата беше развалена, а организаторите бяха хвърлени в шаш и паника, когато Гранде обяви, че има забрана от лекаря си да пътува заради тежко здравословно състояние.

"Когато обаждането дойде... настъпи грандиозен хаос", издаде по-късно източник от организаторския екип за "Дейли мейл".

За тяхно щастие обаче Галахар даде съгласието си да застане на мястото на изпълнителката броени часове преди началото на събитието и се представи изненадващо... нескандално.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама