Романтика и танц прегръщат София


Романтика и танц прегръщат София

Наближава 14 февруари, а с него – и едно горещо събитие, което ще разтопи сърцата на всички почитатели на социалните танци в иначе хладния месец на любовта.

От 13 до 15 февруари 2015 г. KizombaHolics BG кани всички софиянци и гости на столицата на първия в България 100% кизомба уикенд с участието на испанските инструктори Чави и Марта.

Предвидени са осем урока по кизомба, тарашиня, семба и музикалност, подходящи както за по-опитни танцьори, така и за хора, които никога преди не са танцували кизомба. Уъркшопите ще се проведат в събота и неделя в парк-хотел „Москва“, където ще бъде и голямото кизомба парти за Празника на влюбените.

Кизомба уикендът включва още две партита с гостите от Испания – на 13 февруари в „Playground“ (Paradise Center) и на 15 февруари в клуб „Contigo“. Участие в събитието ще вземат и българските артисти Miro'Dance, KizombaHolics BG, DJ Kizombie и DJ Puzzle.

Специалните гости на събитието, Чави и Марта, пристигат от Испания, за да споделят усещането и знанията си за кизомба. Тяхното танцуване се отличава с мекота и пълно сливане с музиката и партньора, което, веднъж постигнато, гарантира еуфория при всеки танц. Запазената марка на испанската двойка е т.нар. urban style – спонтанно танцуване на различни градски места с основни, лесни за изпълнение стъпки.

***

Кизомба е анголски танц по двойки, достъпен за всички, без значение на каква възраст са и дали са танцували някога. Липсата на заучени движения от други стилове дори може да се окаже полезна за едно "чисто“ кизомба танцуване! Кизомба музиката се отличава с отчетлив ритъм и акценти, които дават големи възможности за импровизации на кавалера, когото дамата следва, сякаш "чете“ мислите му. Удоволствието от танцуването на кизомба се дължи на хармоничната връзка между партньорите – а такава съществува дори при двойки, които танцуват за първи път заедно. Кизомба е социален танц и на парти всеки може да покани всекиго!

Актуална информация за събитието може да намерите на Facebook страницата му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама