Роулинг пусна нов разказ за Хари Потър


Роулинг пусна нов разказ за Хари Потър
Снимка: Getty Images/Guliver

 

Хари Потър се завърна - загадъчен, женен и посивяващ, съобщи Асошиейтед прес.

Дж. К. Роулинг качи на сайта си Pottermore разказ за порасналия магьосник, който е вече 34-годишен. Той е на световното първенство по куидич със старите си приятели Рон и Хърмаяни.

Това е първото продължение на поредицата след "Хари Потър и Даровете на смъртта", който излезе през 2007 г. Говорителят на Роулинг

Марк Хъчинсън обаче хаза, че "няма планове" за нов роман за Хари Потър. В разказа Хари има "сребърни нишки" в косата и загадъчен белег на скулата, свързан със секретната му работа като аврор, борещ се със злото. Рон Уизли, който работи в магазина за шеги, "изглежда леко оплешивява", а Хърмаяни е високопоставена служителка в министерството на магията.

Световният шампионат по куидиич достига кулминацията си, а финалът на 11 юли в Патагония е между Бразилия и България. За България се състезава Виктор Клум.

Разказът е написан като клюкарска статия за в. "Пророчески вести". Това позволява на Роулинг да се присмее на таблоидите, които й създават тревоги, и които тя е обвинявала, че нарушават правото й на личен живот, а и това на семейството й.

Роулинг винаги е казвала, че "Даровете на смъртта" ще е последният роман за Хари Потър. Тя обаче издаде колекцията "Приказките на барда Бийдъл" , която е допълнение към поредицата.

След романите за Хари Потър Дж. К. Роулинг издаде и два криминални романа под псевдонима Робърт Галбрейт, както и романа "Вакантен пост".

Източник: БТА

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама