Рут Колева на нож със Саня Армутлиева


Рут Колева на нож със Саня Армутлиева

В музикалните ни среди се води ожесточена война. Рут Колева стартира подписка за отстраняването на Станислава Армутлиева като член на УС на "Музикаутор” (сдружение за авторските права на авторите на музиката, текста и аранжимента на песните) и като шеф на УС на ПРОФОН (управлява авторските права на продуцентите).

Певицата каза във видео обръщение във Facebook, че продуцентката "не само вреди на музикалната индустрия в България, но ощетява всички нас като творци".

Рут твърди, че има конфликт на интереси, тъй като продуцентката на "Вирджиния Рекърдс" получава пари и от двете дружества.

"Най-малкото, което можем да направим, е ние заедно, като едно общество, е това да премахнем хора, като нея от управата на тези две дружества, които разпределят едни пари, които реално са на всички нас, като музиканти. Това са парите на нашето творчество, на нашия труд, които тя през годините е ограбвала", казва певицата във видеото", каза Колева във видеото.

"Предполагам всеки един от вас знае за конфликтите, които тя е имала и с изпълнители в нейната музикална компания. Тя продуцира изпълнителите, които спечелиха първите три сезона на Music idol, както и всички изпълнители, които печелят формата X factor. Предполагам, че на много от вас им е направило впечатление, че отношенията й с артистите, с които работи, до голяма степен не се приключили по най-благоприятния начин- дали с дело или с друг скандал. Това е често срещано", допълни още изпълнителката.

Саня Армутлиева не остана безмълвна и отговори на критиките в официално обръщение.

"Категорично не може да има конфликт на интереси в членството ми и в авторското, и в дружеството за сродни права. Повечето от авторите, които оперират на българския музикален пазар в момента са едновременно и артисти, и продуценти на собствените си звукозаписи или на записите на други артисти. По тази логика всеки, който е едновременно автор, продуцент и изпълнител или управлява едновременно целия пакет права, може да бъде обвинен в конфликт на интереси. Повечето от членовете на управителните съвети и на двете дружества са както автори, така  и изпълнители, а много често и продуценти", смята Армутлиева.

"Нито българският, нито международният репертоар могат да бъдат насилствено вкарани в ефир в която и да било медия. Радиостанциите и телевизиите се съобразяват единствено с вкуса и предпочитанията на своята аудитория. Няма вариант репертоар на чужд артист да се търгува срещу ротации на български. Артистите, които имат договор с Вирджиния Рекърдс са част от една вече много голяма група български изпълнители, които все повече намират място в ефира заради своя талант, творчество и подкрепата на феновете си."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама