Рут Колева с последен концерт и първа изложба


Рут Колева с последен концерт и първа изложба
Снимка: ПР

Рут Колева ще изнесе "последния" си концерт на 17 май 2023 в зала "България", София. Ето какво написа 32-годишната певица във Facebook:

"Преди 20 години реших, че музиката е това, което искам да правя в живота си. Трябва да призная, че това беше бурно пътешествие. Последните няколко години бяха формиращи и променящи живота ми. Чувствам се пълноценна и вярна, чувствам се удовлетворена, но не жадувам за внимание и прожектори. Не желая да бъда в центъра на всичко.

Да бъда на сцена и да изнасям концерти е моето най-щастливо време и пространство, моето убежище. Но имам нужда от промяна, от пренастройване.

Това ще бъде последният ми концерт... в този вид.

Или първият от многото.

Не знам.

Но съм спокойна, че съм намерила мир и знам какво съм.

Този концерт ще бъде неповторим и особен. Без претенции и лъскави костюми. Без глупости.

Просто музика."

Феновете може да очакват и лимитирана плоча по случай 10-годишния юбилей на албума "RUTH". Винилът пристига в луксозно издание отново, след като спечели множество международни награди и продаде 30 000 копия само в Япония.

Рут е готова да демонстрира друга, непозната страна от своите творчески интереси. Нестандартният ѝ поглед върху света ясно личи в кадрите, включени във фотографската изложба "Дис/хармонии". Официалното откриване ще бъде на 5 април 2023 от 18.00 часа в Credo Bonum Gallery.

"Дис/Хармонии" е заснета с цифров и аналогов апарат. Снимките са избрани сред многото, не заради екзотиката на непознатата дестинация (Виетнам, Америка, Мексико, Япония и др.), а защото в тях Рут разпознава смисъл и връзка, намира странни аналогии между различни визуални елементи. Нейната фотография е пропита с чувство за хумор и усет към скрития ежедневен абсурд.

В изложбата са включени фотографски серии на спящи пътници в японското метро, на деца в естествената им среда, било то сред джунглите на Лаос, Виетнам, в ромската махала в Сливен или в комуна в Дания. Пъстри хора, участващи в прайд, или просто ходещи по улиците на Ню Йорк. Част от тези персонажи са нарочно търсени, след внимателно проучване. Така е създаден и кадърът на виетнамски музикант без очи. Образът му разказва за последствията от виетнамската война след употребата на химически оръжия.

Рут Колева запечатва лицата на обикновените хора, в привидно-ежедневни ситуации.  Сякаш самата тя успява да види отвъд снимката смисъла на житейската ситуация и да достигне до онова, което е най-важното: до човека.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама