Сашо Кадиев: Не си струва да се борим за любов, която е самоцел (ВИДЕО)


Сашо Кадиев: Не си струва да се борим за любов, която е самоцел (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

Александър Кадиев, който се отказа от ролята си на водещ на предаването "Преди обед", каза, че "не си струва да се борим за любов, която е самоцел, която е фикс идея". 40-годишният актьор сподели това пред БТА по повод двата образа, които играе в премиерния спектакъл "Момчетата и градът" на Малък градски театър "Зад канала".

С какво тази роля е различна

"Тази роля е много различна, особено от последните ми роли през годините. Понеже напоследък играя комедийни роли и там усещането и начина на игра е съвсем различен. Тук вече става въпрос за една, най-просто казано, драма и психологически реализъм. Тоест, имаме истински хора – от плът и кръв, които се занимават със своите взаимоотношения. Няма театър, в този смисъл. Не се играе по начина, по който хората са свикнали да гледат комедиите. Няма актьорски пинизи и подобни неща. Просто, човек трябва да бъде откровен и да може да преживява това, за което говорят неговите герои, както и самите герои – така че това е предизвикателството."

Вижте още: Дъщерята на Гала неузнаваема, превърна се в копие на майка си (СНИМКИ)

Какви са формите на любовта в спектакъла

"Аз играя двама души в този спектакъл –еднояйчни близнаци, много различни. Единият е актьор, хомосексуалист, който играе театър на Бродуей снима филми. А другият е войник, завършил Харвард. Това е един парадокс, на първо четене. Любовта за единия, който е гей, е свързана с това да обича нещата, които прави, да обича хората, с които е. За другия любовта е доста сложно понятие. Той е човек, който не може да дефинира любовта или поне тази форма на любов, с която хората са свикнали. Той, може би, не е способен да обича по начина, по който ние си представяме любовта – да бъде постоянен, подкрепящ, да бъде там. Човек, който се занимава повече със себе си, със своите страхове, проблеми, отколкото с партньора и с хората около него."

Има ли любов, заради която не си струва да се борим

"Разбира се – любов, която не е ответна. Не си струва да се борим и за любов, която е самоцел, която е фикс идея, любов, която, по-скоро, ние си проектираме, че е такава. Човек си заслужава да се бори за любовта на другия, ако другият го обича и му показва това нещо. Човек би трябвало да се грижи, да поддържа тази двупосочност. В противен случай, ако само единият обича, другият – не, няма смисъл. Ако единият обича по някакъв странен или грешен начин, също няма смисъл. Тя, любовта, е доста индивидуална. Човек си заслужава да се бори за нещата, които наистина са до него."

Вижте още: Риалити звездите Мила Савова и Сами Хоссни чакат второ дете (СНИМКИ)

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама