Скалата спира да използва истински оръжия във филмите си


Скалата спира да използва истински оръжия във филмите си
Снимка: Getty Images

Холивудската звезда Дуейн Джонсън-Скалата обеща никога повече да не използва истински оръжия във филмите си, след като неговият приятел и колега актьорът Алек Болдуин случайно простреля и уби операторка на снимачната площадка миналия месец.

Джонсън заяви, че е бил "съкрушен", когато е научил за смъртта на Халина Хътчинс във филма на Болдуин "Ръст", и че трагедията го е накарала да преосмисли използването на огнестрелни оръжия по време на заснемането на филми чрез компанията му Seven Bucks Productions.

"Загубихме един живот", заяви популярният 49-годишен актьор късно в сряда на премиерата на новия си филм за Netflix, комедията "Red Notice", предаде Variety.

"Мога да ви кажа, че във всеки филм, който ще правим със Seven Bucks Productions - всеки филм, всяко телевизионно шоу или каквото и да било, което правим или продуцираме - изобщо няма да използваме истински оръжия", добави Джонсън.

Продуцентската му компания ще премине към гумени боеприпаси и ще добавя всички необходими ефекти на огнестрелно оръжие в постпродукцията.

"Няма да се притесняваме за разходите", каза той.

Хътчинс загина миналия месец на снимачната площадка в Ню Мексико, когато пистолетът, с който Болдуин боравеше, избухна и порази нея и режисьора Джоел Соуза, който беше хоспитализиран и след това изписан.

На Болдуин е било връчено огнестрелно оръжие с надпис "хладно оръжие", което в бранша се използва като реквизит, който се счита за разрешен и безопасен за употреба.

Джонсън, дългогодишен приятел на Болдуин, заяви, че според него е време за промени в индустрията.

"Докато вървим напред, мисля, че има нови протоколи и нови мерки за безопасност, които трябва да предприемем, особено след случилото се", каза той. "Просто е неприятно, че трябваше да се случи така, за да се събудим."

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама