След 40 години: ABBA се завръщат с нов албум


След 40 години: ABBA се завръщат с нов албум
Снимка: Getty Images

Почти четири десетилетия след разпадането на групата и обещания да не се събират отново, шведските поп икони от ABBА обявиха вчера, че пускат нов албум. Те разкриха още, че ще представят шоу с участието холограмни изпълнители, техни копия, наречени "аббатари".

"Abba Voyage" включва 10 песни, ще излезе на 5 ноември и ще бъде последван от серия концерти в Лондон, които музикантите определиха като революционни. Премиерният спектакъл е насрочен за 27 май 2022 г., а продажбата на билети започва на 7 септември.

Първите две песни от албума бяха представени вчера вечерта - "I Still Have Faith In You" и "Don't Shut Me Dow".

Почти толкова известни с тоалетите си, колкото и с музиката си, АBBА са продали над 400 млн. албума по цял свят. Те имат редица хитове през 70-те и 80-те години на миналия век, след като спечелиха "Евровизия" през 1974 г. с парчето "Waterloo". Около 70-годишните днес звезди са изпълнители на класики в поп музиката като "Mamma Miа", "Dancing Queen" и "Take A Chance On Me".

След като се разделиха през 1982 г., те отхвърляха всички предложения да работят заедно като квартет. Но явно са променили решението си, тъй като зарадваха феновете си с новината за ново сътрудничество.

Миналата седмица групата обяви в Twitter: "Благодарим ви, че изчакахте, пътуването е на път да започне".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама