След 94 години: Disney възражда Осуалд Щастливия заек (ВИДЕО)


След 94 години: Disney възражда Осуалд Щастливия заек (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

Анимационните студиа Disney създадоха първия си филм за Осуалд Щастливия заек след 94 години, съобщи "Ройтерс".

Късометражната анимация е създадена от екипа за рисуване на ръка за честванията на 100-годишнината на компанията Walt Disney. В нея Осуалд отива на кино и се включва в действието на големия екран.

"Осуалд е такъв смел калпазанин. Искахме да го върнем и в късометражния филм той отива в дома си - на филмовия екран", казва аниматорът Ерик Голдбърг, който режисира анимацията. "Искахме Осуалд да изпълни всички свои номера в стил "гумен маркуч" - анимация, отдаваща почит на първото поколение художници на Walt Disney."

Аниматорът и продуцент Уолт Дисни създава Осуалд Щастливия заек през 1927 г. за Universal. Пакостливият герой е представен в късометражния филм "Trolley Troubles".

Дисни и екипът му заснемат 26 късометражни филма за Осуалд, като последният е пуснат през 1928 г., когато той губи творческия си контрол върху героя. След това основателят на империята Disney създава най-известния си герой - Мики Маус.

През 2006 г. главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър сключва сделка с NBC/Universal, която позволява на ветерана от телевизионния канал ABC Ал Майкълс да сключи договор с NBC в замяна на това Осуалд да се появява във видеоигри и стоки, в късометражен анимационен филм, както и в тематичните паркове.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Коментари


Още от Шоу


Реклама
Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама