След триумфа: Ренате Реинсве се завърна в Кан (ВИДЕО)


След триумфа: Ренате Реинсве се завърна в Кан (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Три години след триумфа си Ренате Реинсве се завърна в Кан, съобщи АФП. През 2021 г. тя спечели наградата на кинофестивала за най-добра актриса за участието си в "Най-лошата личност на света".

Повече за новия ѝ филм

Реинсве участва във филма "Арманд", представен в секцията "Особен поглед". Нейната героиня е самотна майка, чийто син е обвинен в насилие над друго дете.

Режисьор на филма е Хафдан Улман Тьондел, внук на легендарните Ингмар Бергман и Лив Улман.

Това е първият филм на Тьондел. "Харесва ми идеята за ситуация, в която някой губи тотално контрола над себе си", казва режисьорът по повод сцена, в която героинята на Реинсве започва да се смее неконтролируемо. Сцената със смеха е снимана цял снимачен ден, а след това актрисата е имала пет дни почивка.

"Най-лошата личност на света" с участието на Реинсве получи две номинации за "Оскар". Вечерта, когато Ренате спечели наградата за най-добра актриса в Кан, тя ми изпрати съобщение: Представи си колко хубаво е това за нашия общ филм", разказа Тьондел. "Арманд" е трудно реализиран проект с четири отказа за финансиране.

Ренате Реинсве е на 36 г. и има богат опит в театъра, което й дава аналитичен поглед върху ролите. "Харесва ми да седна и да рисувам героинята си, да мисля за нея", казва актрисата.

Реинсве работи по нов проект с Йоахим Триер - Sentimental value ("Сантиментална стойност"), който трябва да излезе на екран през 2025 г.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама