Снимат филм за Ейми Уайнхаус, ето коя актриса ще я играе


Снимат филм за Ейми Уайнхаус, ето коя актриса ще я играе
Снимка: Getty Images

Британската актриса Мариса Абела ще се превъплъти в образа на Ейми Уайнхаус в биографичен филм за покойната певица, чиито снимки започват в днес в Лондон, съобщи "Ройтерс".

Продукцията "Back to Black" на британката Саманта Тейлър-Джонсън е посветена на "енергичните години от живота в Лондон и бързия път към славата" на Ейми Уайнхаус, съобщиха от продуцентска компания Studiocanal.

Носителката на шест награди "Грами" Уайнхаус почина от алкохолно отравяне в дома си в Северен лондон на 23 юли 2011 г. Певицата, която се бореше със зависимостта си от алкохол и наркотици през по-голямата част от кариерата си, беше на 27 години.

Изгряващата звезда Мариса Абела, която е на 26 години, е известна с участието си в телевизионната драма "Industry". "Като режисьор не мога да искам повече. Чувствам се развълнувана и смирена от възможността да представя във филм красиво уникалната и трагична история на Ейми под съпровода на нейната музика - най-значимата част от наследството й", каза изявление Тейлър-Джонсън.

Тейлър-Джонсън е режисьор на първия филм от поредицата "Петдесет нюанса сиво", адаптация по едноименната трилогия, на драмата "Милион малки парчета", както и на епизоди от телевизионни сериали.

Уайнхаус е смятана за една от най-талантливите изпълнителки от поколението си и преждевременната й смърт шокира света на музиката. За живота и творчеството й са създадени няколко документални филма. През 2021 г., за десетата годишнина от смъртта й, Би Би Си излъчи най-новият от тях, в който майка й разказва историята й.

През 2015 г. документалната продукция "Ейми" донесе награда "Оскар" на режисьора Асиф Кападия, макар тогава бащата на певицата Мич Уайнхаус да се дистанцира от името на семейството от филма и го определи като подвеждащ.

 

Източник: БТА

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама