Снимат мюзикъл по филма "Телма и Луиз" (ВИДЕО)


Снимат мюзикъл по филма "Телма и Луиз" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Криминалната драма "Телма и Луиз" на Ридли Скот получава музикална адаптация. Аманда Сейфрид ще участва в мюзикъла, като пропусна скорошните "Златните глобуси" заради творческия процес, съобщава Variety. Твърди се, че Евън Рейчъл Ууд също участва в продукцията, която се разработва от 2021 г. насам.

И двете актриси не са чужди на мюзикълите, което ги прави идеален избор за адаптация на филма на Ридли Скот. Сейфрид вече се е снимала в "Мамма миа!" и продължението му. Ууд изпълнява песни на The Beatles във филма на Джули Таймор от 2007 г. "Across the Universe". Тя пее и като майката на Анна и Елза в "Замръзналото кралство 2".

Сценаристката на филма "Телма и Луиз" на Ридли Скот, Кали Хури, пише книгата за мюзикъла заедно с Хейли Фейфър. Индийската музикантка Неко Кейс създава музиката, а Скот Делман е продуцент.

Въпреки че Сейфрид не спомена проекта по име, актрисата разказа за отсъствието си от "Златните глобуси" в социалните мрежи.

"Трябваше да го пропусна, защото работя върху нещо, което е магическо и музикално", каза тя на последователите си в Instagram. "Най-накрая ми се удава да направя нещо, което всъщност никога не съм правила. Това е всичко, което наистина мога да кажа за него", завърши тя. По-късно бе потвърдено, че тайният проект е музикална версия на филма на Ридли Скот "Телма и Луиз".

Режисиран от Ридли Скот по сценарий на Кали Хури, "Телма и Луиз" разказва за две приятелки, които тръгват на пътешествие, за да избягат от прекалено обикновения си живот. Когато мъж, когото срещат, напада сексуално Телма, Луиза го застрелва. Страхувайки се, че полицията няма да повярва на историята им, двойката се превръща в бегълци. Когато най-накрая са открити, те се хвърлят с колата си от Гранд Каньон.

Филмът на Ридли Скот е с участието на Сюзън Сарандън и Джина Дейвис в главните роли, заедно с Харви Кайтел, Майкъл Мадсън и Кристофър Макдоналд. Брад Пит също се появява във филма в една от първите му големи роли.

Филмът "Телма и Луиз" има комерсиален успех, като печели 45 млн. долара в САЩ. Филмът е хит и сред критиката и е номиниран за шест награди "Оскар", като взима приза за най-добър оригинален сценарий. Ридли Скот е номиниран за най-добър режисьор, а Сарандън и Дейвис са номинирани в категорията за най-добра актриса.

През годините проектът на Ридли Скот оказва влияние и върху други проекти и художествени произведения, превръщайки се в знаков феминистки филм. През 2016 г. той е избран и за съхранение в Националния филмов регистър, след като е обявен за "културно значим" от Библиотеката на Конгреса на САЩ.

Въпреки популярността на историята, досега тя не е заслужила римейк или рестарт.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама