Софи Кинсела: светът премина през своята фаза на шопингмания


Софи Кинсела: светът премина през своята фаза на шопингмания

Името на Софи Кинсела се нарежда сред най-успешните съвременни жени писатели и неслучайно е наречена кралицата на жанра чиклит. В България тя стана любимка на публиката както с романите: "Можеш ли да пазиш тайна", "Повелителката на метлата“, "Пожелай ми слънчогледи”, "Сватбена нощ” и други, така и с поредицата си за Ребека Брандън – Беки Б.

Романът "Беки Б. в Холивуд”, който излиза на 6 април, е седми поред в серията за сърдечната и очарователна шопингманиачка Беки Б., която този път е още по-забавна, опитвайки се да пробие като стилист на знаменитостите в Ел Ей.

Изминаха няколко години от последната книга в поредицата за Беки. Защо толкова се забавихте?

Много исках да продължа историята на Беки, но също имах голямо желание да напиша и "Един пръстен и е твой“ и "Сватбена нощ“ (ИК "Кръгозор”) - два самостоятелни романа, които писах мeждувременно. А освен това и родих през това време. Оттам идва лекото забавяне.

Как се роди идеята за новата книга?

Да изпратя Беки в Холивуд, е идея, която обмислях от години, особено след намесата ми във филма "Тайните на Беки Б.”. През цялото време, докато бях на снимачната площадка или в Лос Анджелис, си мислех „Какво би направила Беки, как би реагирала тя в Ел Ей?“. Знаех си, че ще й предстои доста интересно приключение, и нямах търпение да го напиша.

"Беки Б. в Холивуд“ ни разкрива важната тема за това как се оценява женският срещу мъжкия труд. Целяхте ли да повдигнете тази тема за дискусия?

Никога не засягам дадена тема нарочно, за да предизвикам дискусия, но се опитвам да отразявам реалността такава, каквато я виждам.

Борбата на всяко семейство да балансира работата и родителските грижи определено е една от основите теми в нашето ежедневие. Беки и Люк са изправени пред огромна дилема. Те искат да се подкрепят един друг, да следват собствените си амбиции, но същевременно и да останат сплотено семейство. Това е много трудна задача и не съм сигурна дали има лесно решение за нея.

Променило ли се е писането за Беки от първата книга насам?

Беки доста се промени и израсна. Променил се е и светът около нея. Когато започнах да пиша първата книга, задлъжняването не беше топ темата, която е днес, даже имам усещането, че бях една стъпка пред всички останали. Сега всички сме доста добре осведомени за ситуацията не само с личните ни дългове, но и за дълговете на нацията ни. Финансовата криза разтърси всички ни и се почувствах странно доволна, когато написах за отношението на Беки по въпроса в „Мини Беки Б.“.

Мисля, че светът премина през своята фаза на шопингманията – вземане на заеми, харчене, съжаление за стореното, понасяне на последиците. Всички ние сме извлекли поуките си и Беки не остава по-назад.

Оставяте края на книгата отворен. Може ли да ни разкриете какво да очакваме?

Написването на тази книга беше едно страхотно преживяване. Въпреки факта, че повечето нишки се развързват, аз оставям читателите с нещо, което да ги държи в напрежение и да очакват с нетърпение продължението, върху което работя доста усилено.

 

Източник: Metro.us

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама