Sofia Pride Film Fest представя най-доброто от световното ЛГБТИ кино


Sofia Pride Film Fest представя най-доброто от световното ЛГБТИ кино
Снимка: Sofia Pride Film Fest

Тринадесетото издание на Sofia Pride Film Fest ще зарадва любителите на киното с ексклузивни прожекции на премиерни за България заглавия във Филмотечно кино "Одеон" и Сцена "Дерида" от 4 до 15 юни 2023.

Документалната селекция включва 4 забележителни ленти: "Лотус" е за запален по футбола транс тийнеджър, "Нели и Надин" разкрива пламналата в концентрационен лагер през 1944 любов между две жени, "Агнес в кадър" разказва за трудния избор, пред който са изправени транс хората, а "Радикалният" проследява борбата за равенство на първия открит гей имам в света. За любителите на игрално кино предложенията са номинирания за "Оскар" филм "Близо" за детското приятелството и отговорността, наградения в Кан "Синият кафтан" за отношенията между шивач, съпругата му и талантлив ученик, шантавия роуд филм "Неидентифицирани обекти", в който малък човек и проститутка тръгват към среща с извънземни, и очарователната комедия за съзряването "Пораснали момчета".

Откриването на SPFF 2023 е на 4 юни от 19:00 часа в кино "Одеон" с Лотус – дълбоко еуфоричен филм за формирането на идентичност, за семейството и за приемането. Красив и вдъхновяващ, изпълнен с очарование и човечност филм, който ще ви отведе в непознатата Камбоджа. В прожекцията е включен и късометражният "Свободата е действие", посветен на защитника на човешките права адв. Деница Любенова и всеотдайната ѝ работа в срещу дискриминацията.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама