София Филм Фест 2018 ще популяризира активния начин на живот


София Филм Фест 2018 ще популяризира активния начин на живот
Снимка: СФФ

Март е месецът на „творческия град на киното” София, когато зрителите празнуват своите срещи с филмите на София Филм Фест. Международният филмов фестивал, признат от световната кинообщност като единствения български кинофестивал, акредитиран от FIAPF, фигуриращ в календара на ФИПРЕССИ (Международната асоциация на филмовата критика) и включен в класацията на сп. „Variety“ с 50-те световни топ-фестивала от значение за киноиндустрията, ще се срещне за 22-ра поредна година с вярната си публика и многобройните международни гости.

Официалното откриване е на 8 март. Програмата на фестивала, заедно с традиционните издания в Бургас, Пловдив и Варна, ще продължи до 29 март.

На първата пресконференция бе представена визията на 22-рия София Филм Фест, която е свързана с избора на София за Европейска столица на спорта през 2018 година. Тази титла има за цел да популяризира активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми и активности. Акцентът е върху масовия спорт и върху значението на спорта като приоритет в живота на хората. Този специален фокус ще присъства и във филмовата програма на фестивала чрез селекция от филми и събития на спортна тематика.

Един от основните партньори на София Филм Фест и София Мийтингс е Филмово студио „Ню Бояна” – едно от водещите киностудия в Европа. Те осигуряват сериозна подкрепа за пазара на копродукции София Мийтингс, като връчват за трета поредна година Голямата награда „Дани Лернер” - Grand Prix за проект от основните секции на бизнес платформата. През 2018 година за първи път наградите ще бъдат две, като едната със сигурност ще бъде връчена на български проект; всяка от тях е на стойност 50 000 евро в услуги във Филмово студио „Ню Бояна” и чек на стойност 5 000 евро.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама