София Моно 2022 стартира с представления на Камен Донев


София Моно 2022 стартира с представления на Камен Донев
Снимка: ПР

Дванадесетото издание на театралния фестивал "София Моно приказката продължава", който по традиция се провежда в уютния парк на "Военна академия - Г.С.Раковски", тази година ще се случи от 11 до 31 юли.

Събитието ще стартира официално с уникална Седмица на Камен Донев, която ще продължи от 11 до 15 юли. Тя ще вклюва пет невероятни вечери със страхотните спектакли на актьора. Сред тях ще е софийската премиера на "Уют" и "Мартин, Данчо и майка им" по текст на Камен Донев, в изпълнение на актрисата Албена Колева.

Премиерен за сцената на "София Моно приказката продължава" ще бъде и моноспектакълът "Плач на ангели" с участието на друг любим актьор - Христо Мутафчиев. Талантливият Димитър Живков ще представи за първи път и постановката под негова режисура – "4 жени без 4 G", която е реализирана с трупата на казанлъшкия драматичен театър.

"Театър 199" ще се включи в събитието със спектакъла "Хаос" на реж. Марий Росен и с участието на Йоана Буковска-Давидова, Елена Атанасова и Радина Думянин. Нашумелият актьор Алексей Кожухаров ще се включи за първи път в програмата на театралното събитие с цели две постановки, а "Пощенска кутия за детски приказки" ще е за най-малките фенове на фестивала.

Билети за спектаклите в програмата на "София Моно приказката продължава" се продават в системата на Ticketportal.bg и техните партньори (Билетна каса - НДК, зала "Арена Армеец", книжарници Booktrading, Office1superstore, OMV). Цената им е от 15 до 50 лв.

В дните на фестивала пред входа на Военна академия (бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"), където е и входът към театралната сцена, ще бъде отворена Мобилна билетна каса. Тя ще работи от 19:00 – до 21:30 ч.

Вижте цялата програма на "София Моно приказката продължава":

Седмица на Камен Донев 11-15 юли

11 юли - "За народното творчество"

12 юли - "За всеобщата просвета" 

13 юли - "Мартин, Данчо и майка им" 

14 юли - "За силата на словото"

15 юли - "Уют" (театрална версия)

Следват:

19 юли – "Плач на ангели" – моноспектакъл на Христо Мутафчиев

20 юли - "Плач на англеи" – с Христо Мутафчиев

21 юли – "Хаос" – спектакъл на "Театър 199"

24 юли – "Пощенска кутия за детски приказки"

25 юли – "4 жени без 4 G"

29 юли – "Липсващите 5" - моноспектакъл на Алексей Кожухаров

30 юли – "Юзър" – моноспектакъл на Алексей Кожухаров, 

31 юли - "Живак" – моноспектакъл на Димитър Живков

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама
Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама