Специални цени на билетите в Народния театър в чест на Апостол Карамитев


Специални цени на билетите в Народния театър в чест на Апостол Карамитев
Снимка: Народен театър

По случай 100-годишнината от рождението на незабравимия Апостол Карамитев, която отбелязваме на 17 октомври, Народният театър "Иван Вазов" пуска в продажба на цена от 10 лв. билетите за спектаклите, които ще се играят на едноименната сцена до края на настоящата година. Кампанията ще бъде активна само на касите на театъра, на 17 октомври (вторник( от 9.30 до 19.30 ч.

Първите 100 души, закупили билети при горните условия, ще получат комплимент от Народния театър – специално издание, съдържащо фотографии от знаменити роли на великия актьор.

* Кампанията не важи за гостуващи спектакли.

Кой беше Апостол Карамитев

Апостол Карамитев е роден на 17 октомври 1923 г. в Бургас, а в София се премества за да учи право, след като завършва италианската гимназия. Въпреки това, скоро избира да се занимава с театър.Завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1951 г. със специалност актьорско майсторство. Дълги години е сред водещите актьори на Народния театър „Иван Вазов“ (от 1947), където създава поредица от забележителни роли. Сред тях е Ромео в „Ромео и Жулиета“ на Уилям Шекспир. Актьорският му метод е описан като съчетание на "интелектуалния анализ с дълбочина на емоционалния живот". Неговият дебют в киното е във филма „Утро над родината“, през 1951 г.

 


Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама