Стилна адаптация на пиесата "Посещението на един инспектор" по Epic Drama


Стилна адаптация на пиесата "Посещението на един инспектор" по  Epic Drama
Снимка: Epic Drama

Към всички почитатели на „Убийство в Ориент експрес“ и елегантните крими истории в епоха въобще: На 21 ноември от 22:00 часа по Epic Drama дебютира „Посещението на един инспектор“! Силно емоционален и съвсем актуален, филмът е стилна адаптация на вечния шедьовър на Джон Пристли със същото име. Историята се върти около съдбата на богато семейство в Англия, въвлечено в случай с трагична смърт.

Действието се развива в една нощ през 1912 г. В центъра на вълнуващата и в крайна сметка трагична история е семейство Бирлинг. Те празнуват годежа на Шийла Бирлинг и Джералд Крофт, чийто брак ще означава сливането на два успешни бизнеса, но празничната им вечер е помрачена от изненадващото посещение на инспектор Гул.

Той разследва самоубийството младо момиче, бивша работничка във фабриката на г-н Бирлинг. Решителните му разпити започват да разкриват мрачни и срамни тайни, които заплашват да разтърсят семейство Бирлинг и да унищожат репутацията им.

Пиесата "An Inspector Calls" е поставена за пръв път преза 1945-та и се счита за една от най-известните творби на Пристли и една от класиките на английската литература от средата на 20-ти век. Тази ТВ адаптация остава вярна на оригинала, а събитията се случват в рамките на само една нощ.

Инспектор Гул е претворен на екрана от Дейвид Тюлис, най-известен с ролята си на проф. Лупин от филмите за Хари Потър. Тюлис направи впечатляващи появи и в "Naked", където за ролята си печели награда от Филмовия фестивал в Кан (1993 г.), "Macbeth" от 2015-та с Майкъл Фасбендър, "The Theory of Everything" с Еди Редмейн и – признаваме си, любимите ни "БСП" с Хелън Мирън, Брус Уилис и Джон Малкович. Малкият екран също не му е чужд, особено след поддържащата му роля в сериала "Фарго" (2014 г.)

Софи Рандъл е отрудената Ева Смит. Актрисата остави ярка следа в последните години с ролите си в сериали като "Peaky Blinders", "Gentleman Jack" и "Bodyguard". Зрителите на Epic Drama със сигурност ще я разпознаят от сериалите "Jamestown" и "The Bletchley Circle".

Още един млад актьор от "Peaky Blinders" ще видите – Фин Коул, когото може да сте гледали и в "Animal Kingdom".

Миранда Ричардсън е в образа на Сибил Бирлинг. Тя също е позната от франчайза за Хари Потър, където играе Рита Скийтър в два от филмите. Известна е също с ролите си в "The Hours", "Made in Dagenham" и "The Crying Game" и има номинация за "Оскар" за ролите си в "Tom & Viv" и "Damage".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама