Стинг продаде правата върху цялата си музика


Стинг продаде правата върху цялата си музика
Снимка: Getty Images

Британският певец и автор на песни Стинг продаде целия си каталог с музикални записи на Universal Music Publishing Group, подразделение на звукозаписната корпорация Universal Music Group. Това се казва в изявление, публикувано на уебсайта на компанията .

"Universal Music Publishing Group, водещото подразделение на UMG за издаване на музика, днес обявява придобиването на каталога с музиката на Стинг", се казва в изявлението.

Компанията заяви, че ще придобие правата върху всички солови проекти на певеца, включително последния му албум "The Bridge", както и върху цялата му музика, записана с "The Police". Подробности за сделката не бяха оповестени, но "Ню Йорк Таймс" съобщи, че стойността ѝ може да достигне 250 млн. долара.

Самият певец приветства компанията за закупуването на правата върху музиката му. "Радвам се, че UMРG ще управлява каталога ми с песни. За мен е важно цялата ми работа да има място, където да бъде оценена и уважавана, не само за да се свърже с дългогодишните фенове по нов начин, но и за да представи песните ми на бъдещите] поколения", каза Стинг в изявление на официалния си уебсайт.

Стинг, чието рождено име е Гордън Матю Томас Съмнър, е роден на 2 октомври 1951 г. във Великобритания. През 1977 г. създава групата "The Police" заедно с китариста Анди Съмърс и барабаниста Стюарт Коупланд. За пет години, от 1978 до 1983 г., групата печели шест награди "Грами" и две награди "Брит". След световно турне през март 1984 г. групата се разпада, а 30 години по-късно се събира отново на турнето по случай 30-годишнината на сингъла "Roxanne".

Първият солов албум на Стинг, "The Dream of the Blue Turtles", е издаден през 1985 г. и става тройно платинен в рамките на една година. До момента певецът е записал 15 солови албума и е продал над 100 милиона копия в цял свят.

Самият Стинг е носител на повече от петдесет награди. Сред тях са 17 награди "Грами" (38 номинации), 25 Американски музикални награди (37 номинации), награда "Златен глобус" за песента за "Kate & Leo" и две награди за видео музика на MTV (14 номинации). Четири пъти е номиниран за "Оскар" в категорията "Най-добра песен за филм". През 2000 г. на Алеята на славата в Холивуд е открита звезда с неговото име. Певицът е Командор на Ордена на Британската империя (2003 г.), Командор на френския Орден за изкуство и литература (2007 г.) и носител на почетната награда на американския Център за изкуства "Джон Ф. Кенеди" (2014 г.).

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама