Тейлър Суифт пробива и в света на киното (ВИДЕО)


Тейлър Суифт пробива и в света на киното (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Тейлър Суифт не спира да поставя рекорд след рекорд в музиката, но на 33-годишната звезда това явно не ѝ стига. Документалният филм за супер успешното ѝ турне, "Тейлър Суифт: The Eras Tour", ще излезе на екран на 13 октомври 2023 и вече счупи рекорда по предварителни продажби в САЩ за един ден с приходи от 37 млн. долара.

"Филмът може да надхвърли 100 млн. долара през премиерния си уикенд", казаа Джеф Бок, анализатор на компанията за проследяване на боксофиса Exhibitor Relations. "Мисля, че може да става дума за най-касовия филм на есенния сезон, което е доста невероятно", каза той пред АФП - дори ако засега са предвидени прожекции само в САЩ.

Суифт избра нетрадиционна премиера, като я обяви по-малко от два месеца преди премиерата и работи директно с киногиганта AMC, заобикаляйки традиционните филмови студия. И като знак, че Холивуд - който е обхванат от продължителни стачки на актьори и сценаристи - се страхува от премиерата на Суифт, студиата отложиха премиерните прожекции на няколко филма, които се падат на същите дати, а именно на "The Exorcist: Believer".

Според специализираното информационно издание Puck бюджетът на филма на Суифт е между 10 и 20 милиона долара.  Тя ще сподели 57% от продажбата на билети с AMC, което е подобна пропорция на тази, която обикновено получават студиата. Останалата част ще отиде за кината, съгласно сделката.

В момента Тейлър Суифт се е отдала на заслужена почивка от своето изключително популярно турне, което започна през март. Концертите ѝ ще бъдат подновени през ноември и ще продължат до края на следващата година.

 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама