Тина Търнър продаде правата върху песните си


Тина Търнър продаде правата върху песните си
Снимка: Getty Images

Тина Търнър продаде правата върху музикалния си каталог, включително хитове като "The Best" и "Nutbush City Limits", на музикално-издателската компания BMG, съобщи "Би Би Си".

По силата на тази сделка BMG придобива правата върху името, имиджа и наподобяването на Търнър за бъдещи сделки.

Компанията не разкрива колко е платила, но източници от индустрията казаха, че цифрата най-вероятно е над 50 милиона долара.

Търнър сподели, че е уверена, че музиката ѝ е "в надеждни ръце".

81-годишната звезда е една от най-разпознаваемите и ярки изпълнителки в историята на поп музиката. Родена като Ана Мей Бълок в Тенеси, тя се присъединява към групата на Айк Търнър като подкрепяща певица, когато е на 18 години. В рамките на две години тя е звездата на шоуто и дуетът отбелязва поредица от хитове като "A Fool In Love", "River Deep, Mountain High" и "Nutbush City Limits". Айк и Тина сключиха брак през 1962 г., но връзката им беше бурна и придружена с насилие и тя подаде молба за развод през 70 -те години.

ВИЖТЕ ТЪРНЪР В НАЧАЛОТО НА СЛАВАТА

Соловата кариера на Търнър бързо засенчи тази на партньорството ѝ с Айк, с пет платинени албума, включително "Private Dancer" от 1984 г., който стана три пъти платинен във Великобритания.

Най-големите ѝ хитове включват заглавната песен на този запис, "What Love Got To Do With It", "The Best", "Steamy Windows" и "Bond Goldeneye".

Тя има 12 награди "Грами" и ще влезе в Залата на славата на рокендрола като солов изпълнител през октомври – за втори път, но този път сама, след влизането ѝ в пантеона с Айк Търнър през 1991 г.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама