"Тутанкамон" и "Джеймстаун" по EPIC DRAMA през юни


"Тутанкамон" и "Джеймстаун" по EPIC DRAMA през юни
Снимка: Epic Drama

"Тутанкамон", "Джеймстаун" и "Версай" са акцентите през месец юни по EPIC DRAMA.

"Тутанкамон"

Всяка сряда, от 5 юни, в 23:00

Маратон: 29 юни от 20:30

В ролите: Макс Айрънс, Сам Нийл, Ейми Рен, Джонатан Арис, Леон Клингман, Стивън Еразмус, Сюзън Данфорд, Вере Тиндале

Епични факти: Режисьорът Питър Уебър е добре познат в индустрията - сред филмите му са "Момичето с перлената обица", "Младият Ханибал: Корените на злото" и спечелилият множество награди документален филм "Земя: Един невероятен ден". Сценаристът Гай Бърт ни е познат от поредиците по Epic Drama "Беоулф: Завръщане у дома" и "Кръгът Блечли" (можете да гледате първите им епизоди онлайн без регистрация на www.epicdrama.bg/watch-now)

Действието в минисериала "Тутанкамон" (четири части) се развива сред златистите пясъци, надвисналите урви и изпепеляващата жега в Долината на кралете.

Мащабната продукция разказва личната история на Хауърд Картър (в ролята Макс Айрънс, който може да ви е познат от The White Queen), известния британски археолог, открил гробницата на момчето крал Тутанкамон. Виждаме младия Картър през 1905 г., когато предвожда експедиция с жар, но когато страстите се разгарят и той застрашава разкопките, археологическият му лиценз е отменен от Службата за антични разкопки в Кайро.

Самотен и презрян от обществото, той живее в трудни условия, докато шансът не го среща със зашеметяващия британски аристократ лорд Карнарвън (ветеранът Сам Нийл, „Джурасик Парк“, „Пианото“) - ентусиазиран любител археолог, и дъщеря му лейди Евелин (очарователната Ейми Рен, която сигурно сте забелязали в The Last Kingdom). Това довежда до драматична промяна в съдбата на Картър и неочакван шанс в любовта.

"Джеймстаун"

Започва от неделя, 9 юни, в 21:10 ч.

В ролите: Наоми Батрик, Найъм Уалш, Софи Рандъл, Макс Бисли, Клеър Кокс, Патси Феран, Джейсън Флеминг, Дийн Ленъкс Кели, Стюарт Мартин, Люк Роскел, Бен Стар, Мат Стоко.

Епични факти: Много от актьорите, които участват в "Джеймстаун", са се появявали нееднократно по Epic Drama в поредици като "Полдарк", "Блудници", "Мускетарите" и "Династията на Тюдорите", но най-забележителните са Софи Рандъл, известна с ролята на Люси от "Кръгът Блечли", както и Бърн Горман, който се превъплъщава в ролята на майор Хюлет в "Обрат: Шпионите на Вашингтон".

Вторият сезон на поредицата продължава да следва живота на три жени - Джослин, Алис и Верити, които се борят с предизвикателствата на създаването на нов живот в красива, но сурова земя. Завръщаме се в кипящия живот на Джеймстаун - тютюневите плантации започват да осигуряват богатството, което са обещали и търговията процъфтява, но статуквото скоро ще бъде нарушено. Първите заселници се оказват в епицентъра на събитията още веднъж, след като отвличане, испанско предизвикателство към краля и страната и предател заплашват да нарушат мира.

Религията продължава да поставя предизвикателства пред обществото в Джеймстаун, след като новопристигналите работници от Ангола са принудени да изоставят надеждите си за независиомост. Създават се нови романтични връзки, потиснати са желания и дори най-чистите взаимоотношения ще бъдат поставени на изпитание. Добрите взаимоотношения с местните могат да осигурят голямо влияние в града, но никой няма да отстъпи своя дял от богатствата на Вирджиния без борба. Властта и политиката ще повлияят на цялата общност, а битката за превъзходство ще продължи. Да си създадеш дом в Новия свят е мръсна работа; дали хората ще могат да опазят съвестта си чиста?

"Версай"

Продължава от неделя, 2 юни, в 22:00 ч.

В ролите: Джордж Благден, Александър Влахос, Та Рунян, Амира Казар, Стюарт Боуман

Епични факти: Създателите на поредицата Саймън Мирън и Дейвид Уолстънкрофт са опитни криминални автори, работили върху популярни сериали, носители на множество ТВ награди, като "Фантоми", "Престъпни намерения" и "Възкресяване на мъртвите". Талантът им вдъхва нов живот на историята на Луи XIV и я превръща в съблазнителен трилър.

Във втория сезон на поредицата крал Луи XIV вижда как мечтата му за великия дворец Версай пропада пред очите му.

След завършването на първия етап от издигането на двореца, повечето изтъкнати аристократи на Франция заживяват под покрива на Краля Слънце и се впускат в безспирна битка за надмощие. Наркотиците, хазартът и алкохолът се разпространяват като чума, докато благородниците се опитват да се отровят взаимно, за да се приближат до краля и да се изкачат нагоре по социалната стълбица.

Заслепен от страстта си към любовницата си Монтеспан, Луи отказва да слуша съветите на църквата и най-близките си съветници. Заобиколен от мрак и поквара, той губи усещането си за цел и в отчаян опит да избяга, тръгва на война срещу вечния си враг Уилям III Орански. Луи трябва да открие пътя обратно към светлината и изкуплението, за да спаси мечтата си за Версай.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама