TV1000 с панорама на Кейт Уинслет за рождения ѝ ден


TV1000 с панорама на Кейт Уинслет за рождения ѝ ден
Снимка: TV1000

Кейт Уинслет със сигурност е заслужила правото да бъде наричана "забележителна". Кино критиците често е поставят на една нога с Мерил Стрийп, например, и отбелязват, че играта и стилът ѝ стават все по-добри с годините.

Днес, 5 октомври, Кейт празнува 47-ия си рожден ден. В чест на това, TV1000 посвещава всяка сряда този октомври на "Пътят на промените", "Четецът", "Малки деца" и "Пътят към Невърленд" – едни от най-впечатляващите ѝ превъплъщения на екрана. Впрочем, всички заглавия са като от Epic Drama – драми, в епоха.

Към момента Кейт е носителка на "Оскар" – именно за главната си роля в The Reader (2008), още цели шест номинации, пет "Златни глобуса", три БАФТА, две "Еми" и награда "Сезер".

"Пътят към промените"/"Revolutionary Road" – с Леонардо Ди Каприо, Кати Бейтс, Майкъл Шанън

По TV1000 – на 5 октомври в 22:00 часа

Екранизацията по роман от Ричард Йейтс е избрана за един от 100-те най-добри англоезични произведения. Режисьорът Сам Мендес събира актьорите от "Титаник" - Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет с любовна връзка в друга среда, потъвайки в... сушата на чувствата.

Любовта между Ейприл и Франк пламва от пръв поглед – тя има амбицията да стане актриса, а той работи във фирма за производство и търговия с компютри. Но мечтите им се разбиват в реалността, а след раждането на двете деца животът влиза в монотонния ритъм на всекидневието. Стремежът на Ейприл да възкреси чувствата им води до окончателна раздяла с илюзиите.

Филмът има:

3 номинации "Оскар" за поддържаща роля на Майкъл Шанън, сценография и костюми (2009).

"Златен глобус" за главна роля на Кейт Уинслет, номинации за главна роля на Леонардо ди Каприо и режисура на Сам Мендес (2008).

Номинации от БАФТА за сценарий на Джъстин Хейт, главна роля на Кейт Уинслет, сценография и дизайн на костюми (2009).

"Четецът"/ "The Reader" – с Бруно Ганц, Ралф Файнс, Лена Олин

По TV1000 – на 12 октомври в 22:00 и на 16 октомври в 00:30

В следвоенна Германия млад мъж, Михаел Берг (Файнс) - вече студент по право, който още от тинейджър е обсебен от два пъти по-възрастната жена Хана (Уинслет), се впуска безразсъдно в съдебен военен процес. Наяве излиза обаче, ужасна истина – тя е обвинена във военни престъпления.

Преди време двамата са имали потайна афера, след като тя му е помогнала да се възстанови от скарлатина. Хана обича Михаел (в ролята е Дейвид Крос) да ѝ чете на глас пасажи от "Одисея", "Хъкълбери Фин" и "Дамата с кученцето". Физическата им връзка се задълбочава, но един ден Хана мистериозно изчезва. Михаел е объркан и с разбито сърце... докато, 8 години по-късно, когато е студент и наблюдава антинацистките съдебни процеси, е шокиран да види Хана обратно в живота си - вече като обвиняема в съдебната зала. Михаел открива тайна, която ще повлияе живота и на двамата.

По книгата "Der Vorleser" (1995) на германския писател Бернхард Шлинк.

Оскар за ролята на Кейт Уинслет и още четири номинации, сред които и за най-добър филм 2009 г.

"Малки деца"/"Little Children" – с Патрик Уилсън, Дженифър Конъли

По TV1000 – на 26 октомври в 22:00

Носителката на "Оскар" Дженифър Конъли, заедно с Кейт Уинслет са звездите, заедно с Патрик Уилсън, във филмовата адаптация на бестселъра на Том Перота ("The Leftovers"), който показва емоционалния пейзаж на тихо предградие, което крие много тайни, на път да излязат наяве. Лентата представя тъмно, но и комично приключение през един познат, но и непознат свят; историята на един брак, на децата, на желанието, умело описани от признат автор и режисирани от номинирания за "Оскар" Тод Фийлд.

Филмът е номиниран за три награди Оскар – за водещата роля на Кейт Уинслет, за поддържаща роля на Джаки Ърл Хейли, и за адаптиран сценарий.

"Пътят към Невърленд" – с Джони Деп, Джули Кристи, Дъстин Хофман

По TV1000 - на 19 октомври от 22:00 и на 23 октомври от 18:55

Тази изключителна драма е историята на известния автор Дж. М. Бари и легендарното му творение, Питър Пан.

Играейки с кучето си в парка, Бари среща четири малки момчета и овдовялата им майка - изключително семейство, което се разпада с всеки изминал ден. Скоро целият град обсъжда връзката им и бракът на Бари започва да се пропуква. Но от този скандал се ражда истински шедьовър - пиесата "Питър Пан".

Филмът има "Оскар" за музика и още шест номинации на най-голямата кино награда, сред които за костюми и за водеща мъжка роля на Джони Деп.

За програмата на филмотечния канал следете TV1000.bg, както и Facebook.com/TV1000BG.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама