TV1000 в епоха през ноември


TV1000 в епоха през ноември
Снимка: TV1000

Със заглавия като "Пътят на промените", "Поверително от Ел Ей" и "Време да убиваш" през идния месец филмотечният TV1000 навлиза в запазената територия на Epic Drama – ТВ домът на най-добрите драматични продукции "в епоха".

Напрегнати разследвания, драматични сцени в съдебната зала и внезапни сюжетни обрати - това са отличителните черти на може би най-популярния филмов жанр: криминалния. Всяка вечер през Ноември TV1000 представя по един класически криминален филм. Разбира се, това означава и много силни и запомнящи се женски образи.

"Пътят на промените" с Кейт Уинслет, Леонардо Ди Каприо, Майкъл Шанън

По TV1000 – от 19:25 часа на 5 ноември, 10 ноември и 20 ноември

В екранизация по роман от Ричард Йейтс (избран за един от 100-те най-добри англоезични произведения), режисьорът Сам Мендес събира актьорите от "Титаник" - Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет с любовна връзка в друга среда, потъвайки в... сушата на чувствата.

Любовта между Ейприл и Франк пламва от пръв поглед – тя има амбицията да стане актриса, а той работи във фирма за производство и търговия с компютри. Но мечтите им се разбиват в реалността, а след раждането на двете деца животът влиза в монотонния ритъм на всекидневието. Стремежът на Ейприл да възкреси чувствата им води до окончателна раздяла с илюзиите.

Три номинации "Оскар" за поддържаща роля на Майкъл Шанън, сценография и костюми (2009);

"Златен глобус" за главна роля на Кейт Уинслет, номинации за главна роля на Леонардо ди Каприо и режисура на Сам Мендес (2008);

Номинации от БАФТА за сценарий на Джъстин Хейт, главна роля на Кейт Уинслет, сценография и дизайн на костюми (2009).

"Поверително от Ел Ей" с Ким Бейсинджър, Кевин Спейси, Ръсел Кроу

По TV1000 от 22:00 часа на 8 ноември и на 13 ноември

По едноименния нео-ноар роман (1990 г.) на американския писател и есеист Джеймс Елрой. Лос Анджелес в началото на 50-те години. Градът процъфтява. Чрез всепроникващото влияние на новата медия - телевизията, градът (Ел Ей) е представян като потенциална утопия и като метрополис на бъдещето. Всъщност - Рай на Земята. Това е имиджът. Но реалността е съвсем различна. Под бляскавата повърхност на града лежи една корумпирана същност...

Пъстра галерия от герои съживява паралелните реалности на Ел Ей: бляскавите красавици и очарователните, амбициозни мъже от единия свят изведнъж попадат в развратността и беззаконието на другия. Фантазията и бляскавата фасада са разрушени. Мрачен, брутален, нежен и силен, филмът е обсебващ портрет на този забележителен град в една епоха, превърнала се в легенда.

"Време да убиваш" със Сандра Бълок, Матю Маконъхи, Кевин Спейси

По TV1000 – от 22:00 часа на 29 ноември

Година преди началото на основните снимки режисьорът Джоел Шумахер (Fall Down, 8MM, The Client) пита актьорите дали проектът представлява интерес за тях. И четиримата приемат с въодушевление, макар да не са чели сценария. Когато се съгласява да изиграе ролята, 

утвърждаването на Бълок като голяма звезда все още предстои, но дори избухналата в последвалата година слава не отклонява актрисата от първоначалния й ангажимент.

По трилър роман на Джон Гришам, написан през 1989 г. В Клантън, Мисисипи, 10-годишната афроамериканка Тоня Хейли е брутално изнасилена и малтретирана от двама бели расисти. Малко след това Тоня е намерена и закарана в болница, докато Пит и Били се хваля в местното заведение какво са направили. Обезумелият баща на Тоня, Карл Лий Хейли (Самюъл Л. Джаксън), си спомня за подобен случай преди около година, в който бял мъж изнасилил афроамериканско момиче в съседния град и бил оправдан. Карл Лий решава, че това няма да се случи и този път. Затова убива двамата подсъдими, докато ги извеждат от съдебната зала.

По-късно на същия ден той е арестуван и е обвинен в двойно убийство. Въпреки опитите на местните афроамерикански организации да убедят Карл Лий да го защитава техен адвокат, той избира вече познатия му Джейк Бриганс (Матю Макконъхи).

За програмата на TV1000 следете TV1000.bg.

Следете и Facebook.com/TV1000BG.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама