TV1000 в ритъма на мръсните танци


TV1000 в ритъма на мръсните танци
Снимка: © Lionsgate

В следващия месец филмотечният TV1000 е сцена. Трилогията „В ритъма на танца“, в чийто първи филм в главната роля е ново-изгряващата тогава звезда Чанинг Тейтъм дебютира малко след Св. Валентин. Роден на 26 април 1980 г., Чанинг започва кариерата си като модел. Няколко години след първия филм от денс романса Step Up от 2006-та, нашумява с ролите си в G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009), 21 Jump Street (2012), White House Down (2013) и поредицата Magic Mike, чийто последен филм Magic Mike’s Last Dance се очаква на голям екран до броени месеци.

Впрочем се оказа, че макар и да е играл в номинирани за Оскар заглавия с актьори като Стив Карел, който ни тушира с изпълнението си във Foxcatcher, и Матю Маконахи (в първия Magic Mike) – и да е бил режисиран от признати имена като Тарантино и братята Коен, сам по себе си Чанинг е оценен максимално на четири номинации от Central Ohio Film Critics Association. Като че ли младежката и международна публика (в това число и ние) е склонна да го цени по-високо.

За да се настроите за цялата експлозия от музика, светлини и модерни танци, която престои по TV1000, не пропускайте класиката „Мръсни танци“ – в петък, 27 януари, от 17:30 часа или – ако не разполагате с EON или b-box, които ви позволяват да връщате с до 7 дни назад, навийте часовниците за 07:35 в събота, 28 януари. Не можете просто да пропуснете отраслово-определящ филм като Dirty Dancing - с Патрик Суейзи (RiP) и Дженифър Грей.

Мръсни танци

Петък, 27 януари от 17:30 ч.

Жанр: Драма/ музикален/ романтичен

Режисьор: Емил Ардолино

В ролите: Патрик Суейзи, Дженифър Грей, Джери Орбах

Оригинално заглавие: Dirty Dancing

Година: 1987

Държава: САЩ

През 1963 г. 17-годишната „Бейби" Хаусман прекарва лятото със семейството си в курортен хотел в Кетскилс и е отегчена до сълзи. Една вечер „Бейби" се натъква на тайно събиране на служители от хотелския персонал, където те се наслаждават на абсолютно неподходящи за абитуриентски бал танци. „Бейби" е особено поразена от хубавеца Джони Касъл, танцьор в шоуто на курорта. Когато Пени, танцовата партньорка на Джони, се оказва бременна след връзка с един от сервитьорите, „Бейби" предлага да научи нейните стъпки и да я замести.

В ритъма на танца

Четвъртък 23 февруари в 20:00 ч.

Жанр: Криминален/ драма/ музикален

Режисьор: Ан Флечър

В ролите: Чанинг Тейтъм, Джена Дюан, Дамейн Радклиф, Ди'Шон Уошингтън

Оригинално заглавие: Step Up

Година: 2006

Държава: САЩ

Тайлър Гейдж е имал проблеми със закона през по-голямата част от живота си; озовавайки се за пореден път пред съдия, е осъден на 200 часа общественополезен труд и се налага да мие подове в училището по изкуствата в Мериленд.

Забелязва го Нора, талантлива студентка по балет, която се опитва да включи хип-хоп движения в своите класически съчетания. Въпреки опасенията на училищните администратори, Нора убеждава Тайлър да си партнира с нея за голям проект на класа.

В ритъма на танца: Улиците

Четвъртък 24 февруари в 20:00 ч.

Жанр: Драма/ музикален/ романтичен

Режисьор: Джон М. Чу

В ролите: Робърт Хофман, Брияна Евиган, Адам Севани, Даниел Поланко

Оригинално заглавие: Step Up 2: The Streets

Година: 2008

Държава: САЩ

Анди е многообещаваща танцьорка, която просто не може да се откаже от стария си начин на живот. С наближаването на най-престижното състезание по улични танци в Балтимор, Анди обединява сили с най-добрия танцьор Чейс; ако Анди, Чейс и техният разнороден екип от талантливи танцьори успеят да спечелят първото място в „Улиците", може би проблемната новопристигнала най-накрая ще превърне мечтите си в реалност.

Ритъмът на улицата

Събота 25 февруари от 20:00 ч.

Жанр: Драма/ музикален/ романтичен

Режисьор: Джон М. Чу

В ролите: Шарни Винсън, Рик Маламбри, Адам Севани, Алисън Стоунър

Оригинално заглавие: Step Up 3

Година: 2010

Държава: САЩ

Градските улични танци се пренасят на световна сцена в една наелектризираща история с изумителни танцови движения. Танцовият екип „Пиратите" се изправя срещу дългогодишните си съперници „Самураите" на предстоящото световно състезание. Във вълнуваща и енергична танцова битка срещу най-добрите хип-хоп танцьори в света, този сблъсък с високи залози ще промени живота на всички тях завинаги.

Пълната програма е на TV1000.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама