"Вездесъщият" е българското предложение за "Оскар"


"Вездесъщият" е българското предложение за "Оскар"
Снимка: Вездесъщият

Единадесетчленна комисия с председател Владимир Андреев определи българското предложение за 91-вите награди "Оскар" за чуждоезичен филм на АФА да бъде филмът "Вездесъщият".

Състезаваха се тринадесет филма, които отговарят на условията на Академията и са заявени от продуцентите си за участие.

На първо място с 15 точки комисията класира "Вездесъщият" (2017) на режисьора Илиян Джевелеков. Сценарият е на Матей Константинов и Илиян Джевелеков, оператор е Емил Христов, а музиката е на Петко Манчев.

Главните роли в лентата са поверени на Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов и др.

В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Постепенно това “хоби” се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини.

Илиян Джевелеков е завършил кинорежисура в НАТФИЗ. През 2001 г. заедно с Георги Димитров и Матей Константинов основава продуцентската компания "Мирамар филм". Режисьор е на десетки реклами и няколко документални филма, сред които "Куба е музика" (2009). "Вездесъщият" е вторият му игрален филм след успешния дебютен "Love.net" през 2011.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама