VIASAT WORLD купува ВЕРСАЙ и РЕСТОРАНТA от BANIJAY RIGHTS за новия EPIC DRAMA


VIASAT WORLD купува ВЕРСАЙ и РЕСТОРАНТA  от BANIJAY RIGHTS за новия EPIC DRAMA
Снимка: viasat

Banijay Rights, международното дистрибуционно звено на Banijay Group, продаде две от най-престижните си драматични продукции на Viasat World за новата платформа EPIC DRAMA. Хитовият The Restaurant и отличеният от критиката Versailles влизат в програмната схема на новия тв канал и каталог за видео по поръчка. Сделката е продължение на партньорството на Viasat World с Banijay Rights за нарастващото и все по-разнообразно портфолио от програми на компанията.

На разположение за всички Epic Drama пазари, на някои от които ексклузивно – The Restaurant (10 епизода x 60 мин.) е най-голямата оригинална продукция за шведския SVT. Емоционалната семейна сага за любов, конфликт и предателство е продуцирана от Jarowskij в сътрудничество с SVT, Viaplay, Film i Väst.

Грабващото заглавие Versailles (10 епизода x 60 мин.), копродукция на Capa Drama, Zodiak Fiction, Incendo for CANAL+, е пищна драматична поредица с безпрецедентен за времето си бюджет.

The Restaurant: За семейство Льовандер краят на войната е огромно облекчение. Те управляват Djurgårdskällaren, скъп ресторант в сърцето на Стокхолм, и по време на войната най-големият син, Густаф, е успявал да го задържи с някои съмнителни похвати. Когато средният син, Петер, се връща у дома, той намира ресторанта на ръба на банкрут. Най-малката, Нина, се бори за одобрението на семейството да отвори нощен клуб в банкетната зала, но увлечението й по готвача Кале преобръща живота й. Разразява се семеен конфликт, в който истинският сив кардинал е Хелга, майката.

Versailles: Годината е 1667. Крал Луи XIV на Франция е на 28 години и най-сетне е единственият управник на кралството си. Обсебен от горчиви детски спомени за преврата срещу баща си, той се настанява в най-красивия дворец в Европа, Версай. Аристократите копнеят за достъп до разкошното шато, без да осъзнават, че истинската цел на Луи е да ги затвори и контролира. Добре дошли в свят на власт и предателство, любов, страст и декларации на война, където цели държави са борят за благоволението на Краля. Това е Версай в цялото му брутално величие!

Катрин Хейджинк, Viasat World, коментира:

“Работихме усилено, за да изградим стартова схема на Epic Drama, която отговаря на дръзкото обещание на този бранд за разкошно съдържание, а също и гарантира, че още от най-големите драматични поредици ще дебютират тук.

Изключителната програмна схема на Epic Drama е свидетелство за силата на взаимоотношенията ни с високо-ценени наши партньори като Banijay Rights, както и за експертизата ни в подбора на съдържание. За нас е огромно удоволствие да приветстваме с добре дошли за нашите зрители тези драматични поредици от световна класа.”

Каролин Торънс, Banijay Rights, казва:

“Радваме се, че продължаваме да изграждаме и заздравяваме взаимоотношенията си Viasat World. Тези два сериала са „най-висок клас“ и сме убедени, че ще привлекат широко аудитоиря към Epic Drama още в първите месеци на дебюта му.”

Epic Drama дебютира на 14 декември в ключовите за Viasat World пазари. 

Banijay Rights притежава глобалните права за дистрибуция на The Restaurant и Versailles.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама