Вижте логото на Евровизия 2023 (СНИМКИ + ВИДЕО)


Вижте логото на Евровизия 2023 (СНИМКИ + ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Организаторите на Евровизия 2023 представиха графичната опаковка на тазгодишното издание на конкурса, което ще се проведе в Ливърпул. Тя комбинира флаговете на страната победител от миналогодишното издание на надпреварата - Украйна, както и на страната домакин – Великобритания, символизирайки музикалното и културно разнообразие на конкурса.

Слоганът "United by Music" е символ на близкото и топло партньорство между двете държави. Великобритания пое домакинството на конкурса заради руската военна агресия в Украйна. Графичната опаковка представлява поредица от свързани сърца, пулсиращи заедно в ритъма на музиката и обединяващи всички участници и зрители на надпреварата.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2023 ще се проведат на 9-и, 11-и и 13-и май в "Liverpool Arena", а визуалната опаковка ще украси града и културните му забележителности.

Украйна спечели правото да домакинства Евровизия 2023 след победата на рап групата Kalush Orchestra и тяхната песен "Stefania". Тя се превърна в хит в цяла Европа, като до момента официалният видеоклип към композицията има над 48 милиона гледания във видеоплатформата YouTube. Чуйте песента им ТУК.

Поради продължаващите военни действия на територията на Украйна, EBU взе решение да предостави домакинството на конкурса на Великобритания, завършила на второ място в Торино, благодарение на Сам Райдър и неговия международен хит "Spaceman". 67 – ото издание на "Евровизия" ще бъде реализирано от британската телевизия BBC в партньорство с украинската телевизия NTU. Това ще е първо домакинство за Великобритания от 1998г., проведено в Бирмингам, в следствие на победата на Katrina & The Waves и тяхната песен "Love Shine a Light". Евровизия 2022 беше гледана от 161 милиона зрители в цял свят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама