Виктория ни класира на 11 място на Евровизия 2021 (ВИДЕО)


Виктория ни класира на 11 място на Евровизия 2021 (ВИДЕО)
Снимка: ПР

Песента на Виктория Георгиева "Growing Up Is Getting Old" остана на 11 място на тазгодишната Евровизия, като има равни точки със завършилата на 10-то място Гърция. Големият победител се оказа Италия - с грандиозните 318 точки от зрителския вот, италианците смазаха конкуренцията и гласуването от журитата. Рок групата Måneskin триумфира с общо 524 точки и донесе на страната първата победа от 1990 година насам. Втора остана френската песен, а трета - швейцарската.

При гласуването на журитата Молдова даде максимален брой точки на Виктория Георгиева, а нашето жури даде също най-много точки на молдовската песен. Португалското жури също ни даде максимален брой точки - 12. Финландия и Швейцария ни присъдиха по 10 точки т.е. второ място в тяхното гласуване. Иначе, гръцкото жури, както и исландското, ни дадоха по 8 пункта на нашата песен, сръбското, руското, датското и норвежкото - по 6, а от Северна Македония не получихме нито една точка - македонското жури излъчи за победител Сърбия.

Виктория сподели развълнувана след финала: "Много се радвам за Италия! Щастлива съм, че и още две музикантски песни бяха в топ 3 - Франция и Швейцария. Благодаря на БНТ и Лигна Груп, че повярваха в мен и ми дадоха възможност да представя България на Евровизия. Надявам се, че всички българи са горди с моето представяне в Ротердам. Благодаря ви от сърце за подкрепата!"

Иначе най-много точки от журитата взе Швейцария (267), следвани от Франция (248) и Малта (208). България се класира на шесто място при този вот, със 140 точки. Но от зрителите Виктория получи само 30 точки.

Големият провал се оказа британската песен - нито една точка от нито едно национално жури! Зрителите също не дадоха нито една точка на британската песен - така, както и на Германия, и на Испания, и на Нидерландия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама