Започнаха снимките на новия български сериал "Войната на буквите“


Започнаха снимките на новия български сериал "Войната на буквите“
Снимка: БНТ

Днес, 6 юли, започнаха снимките на една от най-мащабните до момента телевизионни продукции в БНТ - "Войната на буквите", като лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия.

12-серийният филм е реализиран по световни стандарти, с най-актуалната в момента кинотехника. Това е единственият български сериал, реализиран с партньорство между филмова компания "Ню Бояна Филм Студиос" и Българска национална телевизия и е първата подобна продукция от повече от 30 години.

Средновековната драма "Войната на буквите" разказва историята на най-младия син на цар Симеон – Баян, който търси тайната на изгубените древни български букви. Действието се развива в последните дни от живота на Симеон Велики и месеците след смъртта му, когато българското царство е разкъсвано от политически интриги и прави опити да се откъсне от влиянието на Константинопол. Историята е забулена в много мистерия, сцените и сюжетът са неочаквани, а всички герои във филма са обсебени от идеята за силата.

Режисьори на сериала "Войната на буквите" са Виктор Чучков и Зоран Петровски, а изпълнителен продуцент е Габриел Георгиев. Сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов.

В главните роли зрителите ще видят Захари Бахаров, Теодора Духовникова, Деян Донков, Валентин Танев, както и младите актьори Даниел Върбанов и Климентина Фърцова.

Вече няколко месеца тече подготовката на декорите и костюмите, чрез които ще се пресъздаде живота в Преслав и Константинопол през 10-и век.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама