Започва подготовката на Детската Евровизия у нас


Започва подготовката на Детската Евровизия у нас

Българската национална телевизия ще бъде домакин на 13-то издание на "Детска Евровизия 2015”. Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец” в София.

"Крисия, Хасан и Ибрахим дадоха този шанс на България и БНТ. С голяма надежда участвахме в Малта и бяхме много впечатлени от таланта, енергията и емоциите на всички деца в конкурса. Надяваме се България като домакин да даде ново поле за изява на младите таланти от цяла Европа, като същевременно ги направи съпричастни към красотата и традициите на нашата страна." – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

 

След като през 2014 година 14-годишният Винченцо Кантиело спечели Детската Евровизия във Валета, италианската телевизия RAI първа получи правото да организира тазгодишното издание на конкурса. Но според правилата на състезанието, победителят не е задължен да бъде домакин.

"Ние проведохме много разговори с RAI, но, за съжаление, те не бяха в състояние да проведат конкурса. Благодарихме им за това, че проучиха всички възможности за домакинство. Техният ясно изразен интерес, както и този на България и други страни, ни показва, че Детската Евровизия става все по-силна." – поясни Владислав Яковлев.

Песенният конкурс ще се излъчи на живо. Милионите зрители ще могат да гледат състезателите пред телевизионния екран или на стрийминг онлайн. Победителят ще бъде избран от журито и вота на участващите страни в състезанието.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама