Zaz за новото си парче "Imagine": Това е песен, с която избирам живота


Zaz за новото си парче "Imagine": Това е песен, с която избирам живота
Снимка: Getty Images

Три години след платинения албум "Effet Miroir", Zaz е на път да издаде 5-ия си албум - "Isa", който ще излезе на 22 октомври. Запис, който тя започва да прави по време на пролетната карантина през 2020. Период, който наистина е разтърсил певицата.

"Имах нужда да съм по-спокойна, почти да се оттегля. Това изобщо не е каквото съм правила през последните десет години, това е парадокс", смее се певицата с 4 милиона продадени албума по света, която никога не спира да обикаля планетата още от ослепителния успех на първия си албум през 2010, задвижен от глобалния хит "Je veux".

"По-сладък свят от този тук" - това е посланието, което тя иска да предаде и с чисто новата си песен "Imagine".

"Това е песен не само отдадена на един специален човек, а на всички хора, които обичам и споделят същата цел: да вършим неща, които правят добро. Да създадем общност, която значи нещо, ето към това трябва да се стремим."

"Когато видиш света какъвто е, когато все още обсъждаме неща, когато трябва да действаме, това ме натъжава. Какво ще оставим на децата си?", пита артистът, който винаги дълбоко се е интересувал от въпросите, свързани с образованието и екологията. "Това е драматично, плашещо, ужасно и все пак ето ни. Но представете си песен за надежда", обяснява тя, разсъждавайки през перспектива. "Би било достатъчно просто да предприемем действие за промяната. Има куп граждани, които всъщност правят неща", твърди Zaz. "Ако сме верни на себе си и градим нещо, което ни прави щастливи и завършени, това ще се отрази и на света."

"Това е обнадеждаващо заглавие, което звучи като в "Je Veux". Песен, с която избирам живота, избирам да вярвам, избирам да остана център на себе си, а не да се потапям в страха на обществото и човечеството. Трябва да си много силен, за да не се потопиш в страха, така че и това е избор. Ако искаш светът да се подобри, трябва наистина да се грижиш за себе си. Така човечеството ще се стане по-добро, когато всеки се погрижи за себе си. А това е дълго пътуване. Но ако никога не започнеш,  няма възможен начин напред", обяснява Zaz за "Imagine".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама