Звезда на Кралската опера с рецитал в София


Звезда на Кралската опера с рецитал в София
Снимка: Фотограф: Craig Gibson

Една от най-актуалните звезди на съвременната оперна сцена Фреди Де Томазо пристига за концерта "Под звездите на Наполи" на 18 ноември в първия музикален сезон "Съкровени гласове", който организира Соня Йончева със своята компания SY11 Events.

След успеха на програмата "Испански страсти", с която Йончева откри сезона заедно с испанския певец Исмаел Жорди и пианистът Рубен Агуире, оперната прима продължава да представя на българската публика някои от най-актуалните имена на световната оперна сцена.

Кой е Фреди Де Томазо

Фреди Де Томазо е звезда на Кралската опера в Лондон. Успешната му кариера през последните години му осигури ангажименти в най-големите световни театри като Ла Скала, Метрополитън, Виенска опера.

От малък Де Томазо се занимава с музика. Открива операта, докато израства в Тънбридж Уелс, където пее в училищния си хор. Майка му го води на представления, а баща му, родом от Италия, е собственик на ресторант, в който пуска записи на Лучано Павароти по време на вечеря.

Де Томазо учи пеене и кандидатства в Кралската музикална академия. Марк Уайлдман, който става негов учител, си спомня, че е чул прослушването на младежа и по-късно в крайна сметка предполага, че неговият ученик всъщност може да е тенор. Така Де Томазо се потапя в записи на велики тенори като Франко Корели, Марио дел Монако, Карло Бергонци и Джакомо Лаури-Волпи. Де Томазо е на 23 години, когато се включва в Международния певчески конкурс Тенор Виняс в Барселона през 2018 г. Той печели три награди - първата награда, награда Верди и награда Доминго.

През новия сезон Де Томазо има две нови роли: Полионе в "Норма" на Белини в неаполския Театро ди Сан Карло и Габриеле Адорно в "Симон Боканегра" на Верди във Виена.

След успешния си дебют в Метрополитън опера, той ще се върне в Ню Йорк. Голямата му мечта е да изпее върха на тенорния репертоар на Верди - главната роля в "Отело", но преценява, че още му е рано.

Тенорът ще направи още един дебют, през сезон 2024-2025 в Метрополитън опера, където отново ще се въплъти в ролята на любовника на "Тоска" - Марио Каварадоси.

Въпреки натоварения си график, Томазо обича да играе голф в свободното си време . Тази година той се ожени за колежката си - певицата Александра Оменс (сопрано), която е негова състудентка в Кралската академия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Шоу


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама