Дони Чачова или изкуството да бъдеш ЖЕНА


Дони Чачова или изкуството да бъдеш ЖЕНА
Снимка: Личен архив

В Международния ден на жената ви представяме една дама в пълнокръвния смисъл на тази дума - носителката на титлата Мисис Баба Вселена 2016-а Дони Чачова. Тя от жените, които несъмнено можем да вземем като пример за стил, изисканост и елегантност във всяко едно отношение, а днес надничаме в нейните тайни за красота и я питаме какво е да си жена в нашето съвремие. Вижте сами!

Кои са най-големите предизвикателства пред една съвременна жена днес?

Най-големите предизвикателства пред жените днес според мен са бариерите, които те самите си поставят. Също така баланса, между кариера и личен живот, който трябва да изградят. Това не са лесни процеси и като се има предвид, че те са допълнително натоварени с много странични фактори, като местоживеене, произход, семейни обременености и много други, то се оказва, че жените имат много по-големи предизвикателства от мъжете в наше време.

Изглеждаш винаги повече от прекрасно! Сподели ни твоите топ 3 простички тайни за красота.

Много внимателно подбирам с какво да се храня.

Движа се много и спя достатъчно, поне по 8 часа.

Старая се да се обличам с това, което отива на фигурата и възрастта ми. Не залитам сляпо по модните тенденции.

Какви козметични продукти задължително ще открием в дамската ти чанта?

Крем за ръце, червило и парфюм.

Ритуал, който не пропускаш вечер преди лягане?

Никога не пропускам старателното почистване на лицето и задължителното нанасяне на нощен крем. Никога!

Изкривена ли е днешната представа за красота и "подхлъзнахме" ли се прекалено по съвременните естетични методи?

За съжаление всички сме свидетели на тази тенденция. Доста млади момичета прекаляват с посещенията си при "специалисти" и резултатите са стряскащи. Младостта сама по себе си е достатъчно красива и не се нуждае от корекции. Но всеки сам решава как иска да изглежда. На мен не ми допада нищо, което е прекалено.

Кой е най-ценният съвет за красота, който си получавала?

Да се държа естествено и да съм добре възпитана. На това уча и децата и внуците си.

Как реши да създадеш своя козметична линия?

Тази идея всъщност зрееше отдавна. Преди много години една жена ме научи да обогатявам домашните кремове. Правех го с удоволствие и се превърна в мое хоби. Добавях масла и билки, които подхранват кожата и я поддържат свежа и млада. През пролетта на миналата година реших, че е време да сбъдна мечтата си и да споделя с всички жени своята тайна. Така започна всичко. Непрекъснато се информирам за нови съставки и експериментирам, върху себе си, разбира се.

Случвало се е да правя кремове за приятелки и са ме питали, защо не се занимавам с това професионално. Не ми достигаше смелост, явно! Поставях си бариера, тази, за която говоря по-горе. Така до преди малко повече от година, когато две мои любими приятелки много настоятелно ме провокираха и аз се реших да започна. 

Какво ще пожелаеш на всички дами за днешния празник?

На първо място да са здрави, успешни и да вярват в себе си. Да се придържат към естественото. Да бъдат ЖЕНИ от горе до долу. И разбира се да получат най-страхотните пожелания и подаръци от любимите си хора.

Интервю на Милена Славкова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама