Полезните свойства на какаото и ролята им в ChocoLite


Полезните свойства на какаото и ролята им в ChocoLite
Снимка: iStock/Guliver

ChocoLite е нова натурална напитка със съставки за насищане на организма и успокояване на метаболизма. Тя е дело на производителя Health Smart Foods, който е базиран в САЩ. Наскоро придоби широка популярност и у нас. Налични са голям брой положителни мнения и отзиви, споделени като коментари в онлайн форуми, от типа на "БГ Мама". А това бързо вталяване се отдава на натуралната формула на разтворимото питие. Тя включва комплекс от био-съставки, благоприятстващи метаболитните процеси. Основната от тях е какаото.

Зрънцата му растат в огромните семенници на какаовите дръвчета, характерни за държавите от Централна и Южна Америка. Счита се, че техният прием въздейства добре на настроението, влизането във форма, либидото и е цялостно ползотворен за човешкото тяло. На древните ацтекски племена дължим и рецептата за горещ шоколад. Или казано на техния език нахуатл – "xocolatl"!

Какаото в пътя му от Мезоамерика до наши дни

Отглеждането на какаови дръвчета се оказало нелека задача за хората, населявали територията на днешна Венецуела, Мексико, Колумбия и Еквадор. Оставени да растат свободно, те могат да достигнат над 30 м. височина. Което прави събирането на узрелите семенници трудо. Все пак, те успели да го постигнат, селективно подбирайки само тези екземпляри, чиито плодове били по-лесни за обиране. С оставените да ферментират и последващо изсушени зрънца, те приготвяли топла напитка, която нарекли "ксоколатл" или "чоколатл". Нейният начин на приготвяне се различава драстично от добре познатия днес и любим на мнозина горещ шоколад.

Оригиналното питие имало леко алкохолен привкус, който се отдавал на ферментиралите плодове. А също така – рецептата съдържала и голям брой пикантни подправки – черен и червен пипер. Ванилия и царевично брашно били добавяни с цел възбуждане на сетивата. Когато конкистадорите пристигнали на континента, католическите свещеници, които също пътували на борда на корабите, забранили на войниците да я консумират. Те считали, че така те лесно бивали привлечени от местните жени и забравяли добрите обноски и християнските ценности. Връщайки се обратно, те пренесли какаото в Европа. В продължение на векове, то било използвано и като ценна разменна монета в търговията между държавите. А днес всеки може лесно да го забърка и вкъщи!

Ето част от полезните свойства на какаовите зрънца в най-чистата им форма:

* Наситено с полезни полифеноли, които балансират холестерола и кръвната захар, благоприятствайки и дейността на сърдечно-съдовата система;

* Подобряват настроението, подсилват либидото и желанието за интимност, тъй като карат мозъка да отделя повече допамин;

* Въздейства добре на мозъчните функции, тъй като засилва кръвопритока към този орган;

* Богат на флавоноиди, които успокояват симптомите на диабет тип-2;

* Консумацията на черен шоколад е полезна за контрола на теглото, тъй като успокоява апетита и насища тялото с полезни вещества;

Какво е напитката с какао за вталяване ChocoLite?

Любимата на Преслава разтворима напитка с какао за питателно влизане във форма ChocoLite е създадена от производителя Health Smart Foods Ltd. Американската компания е популярна отвъд океана и в ЕС. Напитката за по-качествен контрол на теглото ChocoLite се радва на одобрение в потребителските мнения и коментари. Те са споделени в онлайн форуми, като тези на на "БГ Мама". В тях няма оплаквания за неприятни странични ефекти и противопоказания.

Лесна е за забъркване. Вземат се 1-2 с.л. от прахообразната смес и се разтварят в чаша гореща вода или прясно мляко. Напитката се пие сутрин на гладно, поне 30 минути преди закуска. Съставките на какаовото питие за вталяване ChocoLite са наситени с подхранващи тялото елементи.

Те биват следните:

* Екстракт от какао: Спомага за добрия външен вид на кожата и фигурата. Наситено с полезни антиоксиданти и полифеноли, ускоряващи храносмилането и липолизата (горенето на мазнини).

* Екстракт от трици: Внася усещане за ситост.

* Екстракт от елда: Допринася за извеждането на излишните течности.

* Екстракт от водорасли спирулина: Контролират и регулират нормалните нива на холестерол.

* Екстракт от грах: Съдържа голям брой диетични фибри и протеини.

* Екстракт от кафяв ориз: Наситен със селен и магнезий.

Ето и силните страни на какаовата напитка ChocoLite:

* Успокоява апетита и спомага за влизането във форма;

* Богата био-формула, благоприятстваща метаболитната дейност;

* Повдига настроението и тонизира;

* Лесна за поръчка и доставка през официалния уебсайт;

* Дискретна опаковка; 

Nota Bene! Липсата на информация за неприятни странични ефекти не ги прави невъзможни на индивидуално ниво. Спазвайте инструкциите за безопасна употреба на производителя!

Поръчката на продукта се извършва чрез оставяне на име и актуален телефонен номер за връзка на официалния уебсайт. Така клиентите получават оригинала на напитката с какао за питателно вталяване ChocoLite, а не имитация.

Вие сте част от природата!

Старайте се да се храните максимално здравословно. Като част от естествената хранителна верига, човекът е неделима част от кръговрата на живота на природата. Прилагайки и приемайки само естествени продукти, благоприятствате вътрешната ви красота да се покаже и на околните!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама