12 звезди, които са станали известни по случайност


12 звезди, които са станали известни по случайност
Снимка: Getty Images

Някои знаменитости можеха да не са това, което са днес, ако не се бяха появили на правилното място в точното време. Историите на някои биха могли да се конкурират с приказката за Пепеляшка. Научете за някои от тях.

Дженифър Анистън

Преди да стане световноизвестна актриса, Дженифър Анистън се пробвала в много проекти, които не били много успешни. Веднъж актрисата се натъкнала на бившия президент на NBC Entertainment Уорън Литълфийлд на бензиностанция на булевард "Сънсет" в Холивуд. Анистън го попитала: "Ще ми се случили някога?" Литълфийлд помислил известно време и отговорил: "И аз го искам". Скоро след това е поканена на прослушване за сериала "Приятели", където актрисата получава култовата роля на Рейчъл Грийн.

Клои Севини е карала скейтборд, когато е била забелязана от моден фотограф

17-годишната Клои Севини е карала скейтборд с приятелите си в Ийст Вилидж в Ню Йорк, когато случайно срещнала фотограф от списанието i-D. Той ѝ предложил фотосесия и Клоуи не пропуснала шанса си. Сега световноизвестният модел и актриса смята тази фотосесия за най-добрата в кариерата си.

Дейвид Бореаназ получил съдбовната си роля, докато разхождал кучето си

Дейвид Бореаназ години наред се опитвал да пробие на големия екран, участвайки в много прослушвания, но мечтата му се сбъднала благодарение на една случайна среща. През 1996 г. Марсия Шулман, кастинг директорът на култовия сериал "Бъфи, убийцата на вампири", търсела красив мъж, който да изпълни ролята на Ейнджъл, но без успех. Тогава на помощ се притекла нейна приятелка, която забелязала Бореаназ, докато разхождала кучето си. Актьорът е одобрен за ролята и остава звездата на сериала през следващите 25 години.

Вижте още: Актьорът Стефан Мавродиев: Бера душа!

Брад Пит работел странни работи

В студентските си години Брад Пит учил журналистика, но напуснал колежа 2 седмици преди дипломирането. Световната слава не дошла при него изведнъж. Пит трябвало да се съгласи да приеме каквато и да е работа, за да може да си плати сметките. Той работел като талисман в кафене, облечен в костюм на пиле, и возел танцьорки на ергенски партита. Според актьора тези работни места са му дали шанс да намери точните контакти и са го довели до учителя по актьорско майсторство Рой Лондон, който му помогнал да разгърне таланта си и да получи първите си роли във филмите.

Джон Уейн бил играч на американски футбол

Преди да стане суперзвезда, Джон Уейн се е наричал Марион Морисън и е играл като нападател за Университета на Южна Калифорния. Но след тежка контузия губи спортната си стипендия и е принуден да търси работа другаде. Уейн започва кариерата си на големия екран, играейки футболисти в няколко филма (включително "The Drop Kick"). След това постепенно преминава към по-емблематични роли и дори печели "Оскар" през 1970 г.

Джъстин Бийбър бил забелязан от продуцент в YouTube

Джъстин Бийбър се занимава с музика от ранно детство - свири на барабани, пиано, китара и тромпет. На 12 години участва в певчески конкурс в канадския град Стратфорд, където заема второ място. Майката на младия изпълнител публикува негово видео в YouTube, за да могат други членове на семейството им и техни приятели да го гледат, които не са успели да присъстват на представлението. След това качила няколко видеоклипа, в които Джъстин пее популярни кавъри на песни в ритъм енд блус стил.

Аудиторията на канала постепенно се увеличила и видеоклиповете му започнали да набират над 60 000 гледания. Сред тези, които слушали песните му, бил музикалният продуцент Скот Браун, който поканил 13-годишния певец да запише първото си демо в студио в Атланта.

Елън Помпео била барман

Елън Помпео стана известна с ролята на Мередит Грей в сериала "Анатомията на Грей", който остана на големия екран 17 години. Преди да получи тази емблематична роля, бъдещата актриса работи в ресторант в района Сохо в Ню Йорк. Всичко се променило, когато агент за таланти, който бил в ресторанта, обърнал внимание на Помпео. Скоро Елън участвала в телевизионни реклами и дебютира като актриса във филма "Имате ли време?"

Кейт Мос се срещнала с моден агент в салона на летището

Като младо момиче Кейт Мос никога не би си помислила, че ще стане един от емблематичните супермодели през 90-те и 2000-те години. Тя призна, че никога не се е възхищавала на външния си вид. Всичко се променило, когато модният агент Сара Дукас повярвала в нея. Мос се натъкнала на брата на Дукас на летище в Ню Йорк. 14-годишното момиче обикаляло наоколо и чакало да се качи, когато той дошъл при нея и я попитал: "Мислила ли си някога да станеш модел?" По-късно, на 16-годишна възраст, Кейт вече има първата си фотосесия за корицата на The Face.

Опра Уинфри работила в радиостанция, след като спечелила конкурс за красота

Когато Опра Уинфри била на 17 години, местното радио в Нешвил я поканило да участва в конкурс за красота. На победителката била обещана титлата Miss Fire Prevention. Сред участниците имало само червенокоси момичета, така че изглеждало, че Опра няма шанс да спечели. Но тогава тя чула въпроса: "Как бихте похарчили един милион долара?" Докато другите участници се състезавали в щедростта си, Уинфри честно отговорила: "Ако имах един милион долара, щях да действам като глупак, който просто харчи. Не съм съвсем сигурна за какво бих ги похарчила, но бих харчила, харчила..." Нейната искреност и чувство за хумор покорили журито и тя получила короната. Освен това Опра получила предложение за работа точно в тази радиостанция и започнала успешната си кариера в медийния свят.

Памела Андерсън била "намерена" на футболен мач

Памела Андерсън работила като фитнес инструктор, докато не я "намерили" на футболен мач в Канада. Тя отишла на мача с прилепнала тениска с изобразено лого и била излъчена на гигантския екран на стадиона. Неочакваната реклама зарадвала представителите на компанията и на Андерсън бил предложен договор. Скоро след това тя започнала да снима фотосесии за списания и след това получила своята емблематична роля в "Спасители на плажа".

Жизел Бюндхен обядвала в "Макдоналдс"

Жизел Бюндхен е родена и израснала в малък град в южната част на Бразилия, наречен Хоризонтина, който не можел да ѝ предложи почти нищо. На 13-годишна възраст бъдещата звезда на световните подиуми се записва на курсове по моделство - не защото има амбиции в тази професия, а заради обещаното пътуване до Сао Пауло след края на обучението.

Когато Жизел най-накрая пристигнала в столицата на щата, тя за първи път отишла в "Макдоналдс". Там моден агент дошъл при нея и я попитал дали се интересува от този бизнес. "Никога не съм виждала модни списания", отговорила тя. Но по-късно, след като се консултирала с майка си, Жизел се съгласила и това отворило вратата към успешно бъдеще за нея.

Ева Мендес просто помагала на съседа си

Кариерата на Ева Мендес стартирала, след като тя помогнала на съседа си. Той я помолил да бъде модел за портфолиото му и ѝ направил няколко снимки. Агент, който по-късно видял кадрите, бил удивен от красотата ѝ, свързал се с Мендес и веднага подписал договор за няколко поддържащи роли с нея. Тогава започва светлото екранно бъдеще на актрисата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама