7 непознати факта за умиращия трудно Брус Уилис


7 непознати факта за умиращия трудно Брус Уилис
Снимка: Getty Images/Guliver

На връх 30 годишнината от първия филм "Умирай трудно", отдаваме заслуженото на една жива легенда - Брус Уилис. Неговият живот, успехи и семеен живот го правят любима звезда на снимачната площадка и извън нея вече няколко десетилетия.

Със сигурност, всички помним, когато на бял свят се появи първият филм от екшън поредицата "Умирай трудно" (ориг. заглавие "Die Hard", 1988 година). Невероятно за много от нас, но факт – преди вече цели 30 години Брус Уилис влезе за първи път в ролята на нюйоркския полицай Джон Макклейн, правейки на пух и прах една дузина терористи в Лос Анджелис по зацапан бял потник, за да спаси бъдещата си бивша съпруга.

Този идиличен момент е в основата за успешния пробив на Брус Уилис на големия екран. С началото на една от най-популярните поредици в историята на киното, първият филм достига до 4 номинации за награди Оскар – за филмов монтаж, за звук, за звуков монтаж и за визуални ефекти. Страхотно постижение за екшън филм с тупаници, шутове и отличаващо се мъжкарско поведение от страна на героя Джон Макклейн (в ролята Брус Уилис). Следват редица грандиозни успехи за поредицата и актьора, който печели 2 награди "Emmy", "Златен глобус" и още куп отличия, а от скоро из таблоидите се носят все по-силно слухове за участието на Брус в следващия "Die Hard: Year One".

Брус Уилис е известен като изключително талантлив актьор. Неговата филмография обхваща повече от 60 филма, сред които изключително успешните продукции "Криминале", "Петият елемент", "Армагедон" и "Шесто чувство". За разлика от редица примери на негови колеги с провалена кариера и личен живот, животът на Брус е на съвсем другия полюс. Любящ баща, успешен актьор и истински джентълмен.

Ето още факти, които ще опишат по-добре пътя на холивудската звезда до сега:

1. Псевдонимът на Брус Уилис във филмовия свят е "Бруно".

2. Той е една от най-великите екшън звезди на всички времена, но всъщност стартира своята кариера като театрален актьор и изпълнява десетки драми.

3. Преди да стане известна филмова звезда, Брус работи също и като охранител, и като частен детектив. Човек, трябва все да започне отнякъде, нали?

4. Награден е с 2 награди "EMMY" - през 1987 г. за най-добър актьор в епизодите от комедийната драма "Moonlighting" и през 2000 г. за най-добра звезда в успешната комедийна поредица "Friends", както и със "Златен Глобус" през 1987 година за най-добър актьор (отново с "Moonlighting").

5. Брус е сред най-печелившите артисти в света. Общите приходи от филмите му възлизат на почти 3 милиарда долара.

6. През 2006 г. Брус Уилис получава своя собствена звезда на алеята на славата в Холивуд.

7. Дори и да не вярвате, коравият Брус е почтен съпруг и баща на цели 5 дъщери! Понастоящем той е щастливо женен за своята втора съпруга и често можем да видим интересни факти от бащинския му живот, например наскоро съпругата му пусна снимка в социалните мрежи как най-малката им дъщеря лакира ноктите на баща си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама