8 любопитни факта за Хоакин Финикс (видео)


8 любопитни факта за Хоакин Финикс (видео)
Снимка: Getty Images/Guliver

Създаването на филм изисква квалифициран екип от цяла дузина професионалисти – от режисьори до гримьори. Съществуват обаче някои филми, в които работата на главните актьори се откроява по такъв начин, че сякаш целият успех на продукцията се дължи на техния талант. Такъв е случаят с Хоакин Финикс. Днес ще ви запознаем с някои факти за Жокера, които надали сте чували.

1. Белегът му е по рождение

Много хора си мислят, че белегът на Хоакин Финикс е следствие на злополука или операция. Истината е, че той го придружава през целия му живот.

2. Роден е в Пуерто Рико

Той е роден на 28 октомври 1974г. в Сан Хуан, Пуерто Рико. Живял е само 3 години там, тъй като родителите му са артистична и постоянно пътуваща двойка. Има още 4 братя и сестри, като Хоакин е третият по възраст.

3. През цялата си кариера е участвал в повече от 30 филма

Актьорската му кариера започва през 1986г., когато е на 12 години. Оттогава той се появява във филми като SpaceCamp, Gladiator, Her, Walk the Line и много други.

4. Веган е от 3-годишен

Цялото семейство на Хоакин са вегани, така че не е изненада за никого, че той е възприел този начин на хранене от ранна възраст. В момента той работи с организации, които защитават правата на животните.

5. Отнело му е 4 месеца, за да постигне известния смях на Жокера

Всъщност, смехът на Жокера е следствие на псевдобулбарен синдром или патологичен смях. Това е вид емоционално разстройство, което се характеризира с безконтролни пристъпи на смях или плач и задължително е свързано със съпътстващи неврологични заболявания – множествена склероза, епилепсия и др. Финикс старателно изучава поведението на хората с този синдром в продължение на месеци, за да пресъздаде смеха перфектно.

6. На 6 години сменя името си на Лийф

Всички братя и сестри на Хоакин имат имена, свързани с природата – Ривър, Фрийдъм, Рейн и Самър. Явно чувствайки се различен, променя името си на Лийф. Това продължава до 16-годишна възраст, когато отново решава да използва истинското си име.

7. Работил е като пожарникар, за да усъвършенства роля

В „Ladder 49“ Хоакин влиза в ролята на пожарникар, който е принуден да се изправи пред наистина огромни пламъци, за да спаси семейство. Ето защо той работи в истинска пожарна служба в продължение на месец.

8. Отслабва с 45 килограма, за да играе Жокера

Тод Филипс, режисьорът на филма, го убеждава, че трябва да свали килограми, за да се получи образа на Жокера. Той спазвал строга диета, благодарение на която се сбогува с почти 45 килограма.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама