Ашли Джъд също съди Харви Уейнстейн


Ашли Джъд също съди Харви Уейнстейн
Снимка: Getty Images/Guliver

Ашли Джъд внесе съдебен иск срещу обвинявания в сексуално насилие продуцент Харви Уейнстейн. Тя твърди, че той е съсипал кариерата й, след като тя е устояла на неговия сексуален тормоз.

Актрисата е една от първите, които нарушиха мълчанието около продуцента, обвинен, че е подлагал на сексуален тормоз и сексуално насилие над сто жени, част от които е изнасилил, посочва АФП. Сред тях са звезди като Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Леа Сейду.

Ашли Джъд претендира, че той е унищожил шансовете й да участва във фантастичната трилогия "Властелинът на пръстените" на Питър Джаксън – един от най-доходоносните филми в историята на киното. Уейнстейн обяснил на режисьора и на неговата съпродуцентка, че да се работи с Ашли Джъд било кошмар.

С тези неоснователни нападки Уейнстейн успял да впише Джъд в черен списък и затворил вратата пред нея за евентуално участие в тази трилогия, донесла милиарди и 17 "Оскар"-а, се казва още в исковата молба. Уейнстейн е използвал влиянието и могъществото си в развлекателния бизнес, за да навреди на репутацията на Ашли Джъд и капацитета й за работа, се посочва още в текста.

Актрисата иска обезщетение на неоповестена стойност и се ангажира да внесе получената сума във фонда за защита на жертвите на сексуален тормоз Time's Up, който бе основан от актрисите Натали Портман и Рийз Уидърспун.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама