Фреди Меркюри щеше да стане на 73! Силни песни и цитати от него


Фреди Меркюри щеше да стане на 73! Силни песни и цитати от него
Снимка: Getty Images/Guliver

Легендарният Фреди Меркюри днес трябваше да навърши 73 години. За съжаление талантливият изпълнител вече не е сред нас, но вокалистът на Queen остави след себе си изключителни песни, променили музикалния свят.

Фарук Булсара, както е истинското му име, е роден на 5 септември 1946 г. в Стоун Таун на остров Занзибар. Той е от етнорелигиозната общност парси. По-късно семейството му се мести в Индия и след това във Великобритания, където през 1970 година заедно с Брайън Мей и Роджър формира групата Queen. Умира през 1991 на 45 години след усложнения от СПИН, като потвърждава публично един ден преди смъртта си, че е болен.

"Поради огромния натиск на медиите през последните две седмици искам да потвърдя, че съм болен от СПИН. Смятах за коректно да пазя в тайна информацията досега заради близките си. Но настъпи моментът приятелите ми и феновете да научат истината. Надявам се всички да се присъедините към лекарите ми в борбата с тази ужасна болест. Личният ми живот винаги е бил много важен за мен."

Днес сме решили да почетем човека и музиканта Фреди Меркюри с 5 силни цитата от него и 5 от най-любимите ни песни на Queen, защото такива хора се раждат веднъж и трябва да бъдат помнени.

"Когато имам връзка, винаги участвам в нея с цялото си сърце. Не съм привърженик на половинчатите мерки и на компромисите. Просто не мога да понасям никакви компромиси. Раздавам се целия, защото съм си такъв. Опитвам се да се сдържам, когато някой ме привлича, но просто не мога да контролирам любовта и тя се развихря. Твърде бързо се включвам и накрая винаги се оказвам наранен. Може би просто привличам неподходящите хора? Целият съм в белези. Но не мога иначе, понеже съм мек по душа."

"Прекаляването е част от природата ми. Обикновеността е болест. Силно се нуждая от усещането за опасност и вълнение. Никога не се боя да рискувам."

"Съвременното изкуство е точно като жените - никога няма да му се насладите, ако се опитате да го разберете."

"Някои хора са доволни да бъдат на второ място, но не и аз. За мен това е поражение. Ако обичаш да си номер едно, да си номер две не е достатъчно."

"Аз няма да бъда рокзвезда. Аз ще бъда легенда."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Звезди


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама