Издават незавършените мемоари на Принс


Издават незавършените мемоари на Принс
Снимка: Getty Images/Guliver

Незавършените мемоари под наслов "The Beautiful Ones" на покойния Принс ще бъдат пуснати през октомври.

Петдесет ръкописни страници, които певецът оставя един месец преди смъртта си, ще формират основата на книгата, която е във формата на лексикон на живота му, информира Би Би Си. Тя ще включва и непубликувани снимки и ръкописни текстове заедно с оригиналния текст на "Purple Rain".

Издателите "Random House" споделиха, че книгата е "дълбоко лична".

Принс, който почина през април 2016 г. от инцидентно предозиране с болкоуспокояващото лекарство фентанил, беше една от "големите три" суперзвезди на 80-те години наред с Мадона и Майкъл Джексън.

Той беше целенасочено недостижим от медиите, рядко даваше интервюта и изграждаше собствена митология чрез музика. Но в годината преди смъртта си започна да отпуска гарда, размишлявайки в ефир върху живота и кариерата си по време на солово турне, озаглавено "Принс: Пиано и микрофон".

Тези концерти са вдъхновили идеята за мемоарите, които Принс обяви на частно шоу в Манхатън през 2016 година.

"Започваме от началото – от първите ми спомени - и се надяваме, че ще можем да стигнем чак до Супер Боул", каза той пред публиката.

"Random House" описва "The Beautiful Ones" като "дълбоко личен разказ за това как Принс Роджърс Нелсън е станал Принс, когото познаваме: история в реално време на дете, което поглъща света около себе си и раждането на личност, художествена визия и живот, преди хитовете и славата, която ще го оформи".

Мемоарите, които са кръстени на песен в албума "Purple Rain", ще включват и въведение от писателя на "Ню Йоркър", Дан Пийпънбринг – избран от Принс за негов сътрудник.

Резюмето на Пийпънбринг ще засегне неговите срещи със звездата, "във време, в което Принс е размишлявал дълбоко за това как да разкрие повече от себе си и своите идеи на света, като запази мистерията и мистиката, която толкова внимателно е култивирал".

Редакторът на книгата, Крис Джаксън, добавя: "За Принс са изписани милиони думи - книги и статии, есета и критики - но ние сме развълнувани да публикуваме уникалните разсъждения на певеца със собствения му разпален, остроумен и поетичен тон. Неговата смърт е неизмерима загуба, но тази книга е красива почит към живота му".

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Звезди


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама